Coronavirüs Korkusundan Tuvalet Kağıdı Raflarını Boşattılar

Avustralya’da coronavirüsü salgını sebebiyle halk, marketlerdeki tuvalet kağıdı raflarını boşalttı.

04.03.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-15:27) Coronavirüs Korkusundan Tuvalet Kağıdı Raflarını Boşattılar

Avustralya'da 42 kişide coronavirüse rastlanması ve bir kişinin virüs kaynaklı yaşamını yitirmesi üzerine endişelenen halk kendince tedbirleri artırdı. Sydney şehrinde süpermarket rafları, gıda ve temizlik malzemesi stoku yapmak isteyen müşterilerce boşaltıldı.

Son 48 saat içinde tuvalet kağıdı satışlar zirve yaparken, bazı halka açık tuvaletlerde ise tuvalet kağıtlarının çalındığı bildirildi.

Yetkililer halkı satın almayı durdurmaya çağırdı. Avustralya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Dr. Brendan Murphy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tuvalet kağıtlarının alınmasının şu anda yapılacak mantıklı bir şey olmadığı konusunda insanları ikna etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Güney Galler Üniversitesi'nden Doçent Nitika Garg, "Eğer bu kişi satın alıyorsa, komşum satın alıyorsa bir sebebi olmalı ve benimde buna dahil olmam gerekiyor diye düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

Tuvalet kağıtlarının benzer bir şekilde Çin'de peçete yerine kullanmak için ya da maske yerine geçici olarak kullanabileceği düşüncesiyle stoklandığını söyleyen Garg, bu durumun benzersiz olduğunu ifade etti.

Coronavirüs salgını konusunda insanların tam olarak ne yapması gerektiğinden bihaber olduğunu dile getiren Garg, "Hazırlanmak istiyorlar. Çünkü kontrolü elde tutmak için yapabilecekleri tek şey bu" dedi.

Tüketici uzmanı Dr. Rohan Miller ise bu durumun hayatı kolaylaştıran yaşam tarzının görüldüğü kent toplumunun bir yansıması olduğunu söylüyor.

 Miller, "Kıtlık ve yetersizliğe alışık değiliz. İstediğimiz zaman istediğimizi seçip almaya alışkınız. Tuvalet kağıdı almaya koşuşturmak bu durumu sürdürmek için sadece bir sürü psikolojisi" şeklinde konuştu.

Avustralya makamlarından yapılan resmi açıklamalarda, insanlara doğru hijyen uygulamaları yapmaları ve ellerini yıkamaları önerilmişti. Ayrıca, halka gerekli görülürse iki haftalık yiyecek ve içme suyu ile ev eşyaları stoku hazırlamaları tavsiye edilmişti.

Diğer yandan, tuvalet kağıtları satışlarındaki artış benzer bir şekilde Singapur, Japonya ve Hong Kong'da da yaşandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal