Avustralyalıların Dörtte Üçü Yangından Etkilendi

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde Eylül 2019'da başlayan ve Queensland, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerini de etkisi altına alan orman yangınlarından halkın yüzde 75'inden fazlasının doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiği anlaşıldı.

19.02.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-16:24)

Yaklaşık 6 aydır süren ve geçtiğimiz hafta kontrol altına alındığı duyurulan Avustralya tarihinin en büyük orman yangınlarının, Avustralyalılar üzerindeki etkilerini araştıran Avustralya Ulusal Üniversitesi (ANU) rapor verilerini yayımladı.

Araştırma raporu, nüfusu yaklaşık 25 milyon olan ülkede 3 milyon kadar insanın doğrudan, 15 milyona yakın insanın da dolaylı olarak yangından etkilediğini ortaya koydu.

YANGININ ETKİSİ YILLARCA SÜRECEK

Ülke genelinde 3 binden fazla Avustralyalıya ulaşılarak hazırlanan raporu yayımlayan ekibin lideri Profesör Nicholas Biddle, "Neredeyse her Avustralyalıya bu yangınlar dokunmuş ve birçoğumuz yıllarca bunun etkileriyle yaşayacağız." sözlerini kullandı.

Raporun Avustralya'da şimdiye kadar orman yangınlarıyla alakalı halkın algıları üzerine yapılan en büyük ve en kapsamlı çalışma olduğunu ifade eden Biddle, "Bu yangınların, eşi görülmemiş şekilde ve küresel etkileri oldu." dedi.

11 MİLYON HEKTARA YAKIN ALAN YANMIŞTI

Yeni Güney Galler eyaletinde, Eylül 2019'da başladıktan sonra Queensland, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınlar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Çoğu Yeni Güney Galler eyaletinde olmak üzere toplam 11 milyon hektara yakın alanın ve 3 binden fazla evin kül olduğu yangınlarda yaklaşık 1,25 milyar hayvanın da telef olduğu açıklanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal