Çorap Seçmenin Püf Noktaları

Giyim tarzı adı verilen kavramın içeriği küpe gibi en küçük aksesuardan, ceket gibi büyük parçalara kadar bir bütündür. Bir kıyafeti tüm ayrıntılarıyla tamamlamadan stil sahibi olduğunuzu söyleyemezsiniz. Dolayısıyla çorap seçimlerinize de dikkat etmelisiniz. İşte çorap seçiminde dikkat etmeniz gerekenler...

30.06.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-11:33) Çorap Seçmenin Püf Noktaları

Tek parça elbiselerle ya da alt üst kombin halinde satılan parçalarla stilinizi tamamlamış olmazsınız. Yılın büyük bölümünde kullanmak zorunda olduğunuz bir aksesuar olan çorap seçimleriniz stilinizi tamamlayan önemli bir parçadır.

ÇORAP SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Sağlıklı çorap seçimi için önce kendi bedeninizi iyi tanımalısınız. Özellikle külotlu çorap tercih edecekseniz, doğru seçimler yaparak bacaklarınızdaki küçük kusurları rahatlıkla kamufle edebilirsiniz. Toplu bacakları dikine çizgili desenlerle uzun ve zayıf göstermek gösterebilirsiniz. Bacakta hafif çarpıklıklar varsa çok düz çizgiler yerine sarmallar halindeki çorapları tercih etmelisiniz. Daha kısa çoraplar için de bilek bölgesinin yapısına bakmakta faydalı olacaktır. Örneğin; dolgun bilekleri olanlar küt modelli çorapları tercih etmemelidir.

Kısa boylu kadınlar külotlu çorap seçiminde özellikle büyük desenlerden uzak durmalıdır. Minik puantiyeli, küçük çiçek ve geometrik desenler minyon tipler için çok daha uygun olacaktır. Zayıf ve uzun olanlar ise rahatlıkla iri ve köşeli desenli çorapları tercih edebilirler.

Malzeme konusu özellikle çorabın kullanım amacına göre önem kazanır. Örneğin; koşuya gidiyorsanız, pamuklu çorap tercih etmemelisiniz. Pamuk teri emeceğinden dolayı ıslak çorap ayağınızı koşu sırasında rahatsız eder. Bunun yerine polyester ve naylon gibi sentetik malzemeler yapılmış çorapları tercih ederek terin dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz. Soğuk günlerde yün çorap spor için doğru bir seçenektir. Klasik giyindiğiniz iş ve toplantı günlerinde rahatlıkla pamuk çorap kullanabilirsiniz.

Rengarenk çoraplar gözünüzü korkutmasın. Renklerin enerjisine güvenin. Kimi zaman "Lacivert pantolon altına ne renk çorap giyilir?" gibi sorular kafanızı kurcalayabilir. Tereddütte kaldığınız durumlarda "ton sür ton" adı verilen moda akımına sığınabilirsiniz. Lacivert giydiğinizde pantolondan çoraba, hatta ayakkabıya kadar lacivertin tonları kullanabilirsiniz. Aynı rengin tonlarını kombine etmekten oluşan bu moda akımı son zamanlarda oldukça popülerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal