Cizre Saldırısının Planlayıcısı Öldürüldü

MİT, 2016'da Cizre'de 12 polisin şehit edildiği saldırının planlayıcısı PKK'lı terörist Mesut Taşkın'ı yurt dışında etkisiz hale getirdi.

09.11.2020-18:41 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-18:32) Cizre Saldırısının Planlayıcısı Öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'nin bütünlüğünü bozmaya çalışan bütün hain örgütlere karşı operasyonları sürdürmeye devam ediyor. Dün akşam saatlerinde sözde üst düzey PKK yöneticilerini taşıyan araçların SİHA'lar tarafından vurulmasının ardından güzel bir haber daha geldi.

MİT ve TSK'nın ortak olarak gerçekleştirdiği yurt dışı operasyonunda Cizre'de 12 polisin şehit edildiği saldırının planlayıcısı olan PKK'lı terörist Mesut Taşkın etkisiz hale getirildi.

'NASIL SALDIRMIŞLARDI'

2016 Cizre saldırısı, 26 Ağustos 2016 tarihinde yerel saatte 06:45'te Türkiye'nin Şırnak ilinin Cizre ilçesindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği polis kontrol noktasına, PKK üyesi Mustafa Aslan tarafından bombalı araç ile düzenlenen intihar saldırısıdır. gerçekleşen hain saldırıda 12'si emniyet personeli ve biri saldırgan olmak üzere toplam 13 kişinin hayatını kaybetmiş, üçü sivil olmak üzere 78 kişi yaralanmıştı.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LANETLEMİŞTİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Şırnak'ın Cizre ilçesindeki saldırısıyla ilgili yazılı bir mesaj yayımlamış. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Türkiye, taşeronların kirli emellerine asla geçit vermeyecektir" ifadelerini kullanmıştı. Saldırının terörle mücadele kararlılığını daha da artırdığını belirten Erdoğan, "Gaziantep'te çocuklarımızı, Artvin'de ana muhalefet partisi genel başkanını hedef alan terör saldırılarına karşı, seferberlik anlayışıyla yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından kimsenin şüphesi olmasın" değerlendirmesinde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal