Çin'e Gidecek 2. İhracat Treni Yola Çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'den Çin'e gidecek ikinci ihracat yük treni de yola çıktı" denildi.

21.12.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 21.12.2020-11:13) Çin'e Gidecek 2. İhracat Treni Yola Çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'den Çin'e sefer yapacak 2. ihracat yük treninin 42 vagon/konteyner içinde bin 400 tane buzdolabı yükü ile 20 Aralık saat 19.05’te Çerkezköy’den yola çıktığını açıkladı.

Türkiye’den Çin’e yola çıkan ilk ihracat treni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılım sağladığı tören ile 4 Aralık 2020'de İstanbul’dan hareket etmiş, toplamda 8 bin 693 kilometre mesafe kat ederek; iki kıta, iki deniz ve beş ülke geçen ihracat treni, 19 Aralık sabah sularında Çin’in Xi’an kentine varmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'den Çin'e yola çıkacak 2. ihracat yük treninin de hareket ettiğini açıkladı. Bakanlık aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye-Çin arasında ikinci ihracat treni Çerkezköy’den 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet buzdolabı yüküyle 20 Aralık 2020 tarihinde saat 19.05’te Çerkezköy’den hareket etmiştir. Toplam uzunluğu 770 metre olan ihracat treni bu sabaha karşı Marmaray’dan geçmiş, İzmit’e (Köseköy) ulaşmıştır. Burada gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gün içerisinde Çin Xi’an şehrine doğru yoluna devam etmiştir.”

TRANSİT TAŞIMACILIĞIN MERKEZİ

Bakanlığın açıklamasında, ihracat treninin Türkiye’nin Asya-Avrupa arasında olan transit taşımacılığın merkezi olacağının en kritik delili olduğunun altı çizilirken; ihracat treninin izleyeceği yol bilgileri de verildi.

Türkiye'de İstanbul (Marmaray)-İzmit(Köseköy)-Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars yolunu takip edecek trenin, Ahılkelek İstasyonu'ndan yurt dışına çıkacağı belirtildi.

Yurt dışı güzergahında da; sırayla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi Kazakistan ile Çin'in Xi'an kentinde yolculuğu sona erecek olan trenin, toplamda kırk iki konteyner içinde beyaz eşya (soğutucu) nakledeceği ve trenin toplamda sekiz bin 693 mesafe yol kat ederek; iki deniz, iki kıta ve beş ülkedeb geçiş yapacağı bilgisi verildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal