Çin'den Kanada'ya Tehdit: Bu Daha Başlangıç

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'i bu hafta tutukladığı iki Kanada vatandaşını serbest bırakması konusunda uyararak, söz konusu tutukluluğu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

15.12.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-09:27) Çin'den Kanada'ya Tehdit: Bu Daha Başlangıç

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'i bu hafta tutukladığı iki Kanada vatandaşını serbest bırakması konusunda uyararak, söz konusu tutukluluğu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Pompeo, ABD ve Kanada'nın üst düzey diplomat ve askeri yetkililerle yaptığı toplantı sonrasında basın toplantısında, "Kanadalı vatandaşların geri gönderilmeleri gerekiyor. Dünyanın bütün uluslarına diğer vatandaşlara iyi davranmalarını ve Çin hükümetinden bu iki Kanada vatandaşının tutukluluğuna sona ermesini istiyoruz." dedi.

Çin hükümeti Perşembe günü yaptığı açıklamada, İran yaptırımlarını ihlal ettiği şüphesiyle ABD'de tutuklanan Huawei yöneticisi Meng Wanzhou’yu ABD’ye iade ederse bu durumun Kanada'ya karşı bir "intikam" olacağı konusunda uyardı. Pekin, iki Kanadalı'nın “ulusal güvenliği tehlikeye atan faaliyetlerde bulunmak” gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. Bu hafta bir videoda, Global Times’ı yöneten devlet başkanı, bu misillemelerin sadece başlangıç olduğunu söyledi. Hu Xijin, "Kanada Meng'i ABD'ye iade ederse, Çin'in intikamı bir Kanadalıyı tutuklamaktan çok daha kötü olacaktır." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal