ABD Koalisyonundan Gözlem Noktaları Açıklaması

ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'nin kuzeydoğusundaki görevlerinin değişmediğini söyleyerek "Normal operasyonlarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

15.12.2018-09:01 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-08:57) ABD Koalisyonundan Gözlem Noktaları Açıklaması

ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'nin kuzeydoğusundaki görevlerinin değişmediğini söyleyerek "Normal operasyonlarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu. DEAŞ karşıtı koalisyon sözcülüğü, Suriye'deki son duruma ve Türkiye-Suriye sınırında kurulacak gözlem noktalarıyla alakalı yazılı bir açıklama sundu.

Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlarda herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını vurgulayan sözcülük, "NATO müttefiki Türkiye’nin güvenlik endişelerini ele almak için sınır bölgesindeki gözlem noktaları da dahil olmak üzere normal operasyonlarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ'in yenilgisini kalıcı hale getirmek " gerekçesiyle bölgedeki iş birlikçileriyle beraber çalışmaya kararlı olduklarının altını çizensözcülük, ABD'nin pozisyon değiştirdiği doğrultusunda çıkan haberlerin yalan olduğunu belirtti. ABD Savunma Bakanı James Mattis, geçen hafta ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğu sınırına gözlem noktaları yapacağını açıklamış ve bu gözlem noktalarının, herhangi bir tehdide karşı Türkiye'yi haberdar etme amacıyla kurulacağını söylemişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu konudaki rahatsızlığını belirterek, "ABD askerlerince Suriye sınırına kurulacak gözlem noktalarının ülkemizdeki algıyı son derece olumsuzlaştıracağını, burada, 'ABD askerleri bir şekilde terörist YPG'lileri koruyor, onları perdeliyor' şeklinde bir algıya neden olabileceğini görüşmelerimiz sırasında belirttik. Görüşmeler esnasında hem askeri hem sivil muhataplarımıza çeşitli şekillerde rahatsızlığımızı tekrar tekrar ifade ettik." demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal