Çin'den ilginç görüntüler: Gökyüzü kızıla döndü! Sosyal medyada gündem oldu

Çin'in Zhoushan şehrinde gökyüzünün rengi kızıla döndü. O anlara ait görüntüler ise kısa sürede yayılarak sosyal medyada gündem oldu.

09.05.2022-11:20 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-11:54)

Çin'den gelen ilginç görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Söz konusu görüntüleri tüm dünya şaşkınlıkla izledi. 

Çin'in Zhejiang eyaletindeki bir şehir olan Zhoushan'da gökyüzü kızıl renge döndü, gökyüzünü gören binlerce kişi sokaklara döküldü. Şehirde yaşayanlar insanlar tarafından kaydedilen kızıl gökyüzünün fotoğraf ve görüntüleri ise sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

150 milyondan fazla görüntülendi

Çin'deki kızıl gökyüzüne ait söz konusu görüntüler Çin'in Twitter benzeri Sosyal Medya platformu Weibo'da 150 milyondan fazla görüntüleme aldı. 

Çinli kullanıcılardan biri söz konusu görüntüleri Weibo'da, : "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Gökyüzünün kırmızıya dönebilmesi beni gerçekten şaşırtıyor." ifadeleri ile paylaştı.

Gökyüzü Kızıla Döndü!

Kızıl gökyüzü'nün nedeni

Ülke basınında yer alan haberlere göre, gökyüzünün kızıla boyanmasının nedeni bulut seviyesinin düşük olması olarak bildirildi.

Global Times, Zhoushan Meteoroloji Bürosu ise bu durumun nedenini ışığın yansıması olarak paylaştı. Söz konusu haberde havanın sisli ve bulutlu olduğunu ve kırmızı gökyüzünün düşük seviyeli bulutlardan gelen ışığın yansımasından kaynaklanmış olabileceğini ifade edildi.

Wuhan'daki bilim insanları açıkladı

Wuhan'daki Çin Yerbilimleri Üniversitesi'nin uzay fiziği araştırma ekibinde görev yapan bir uzman, ülke basınına yaptığı açıklamada Güneş ve jeomanyetik aktivitenin sakin olduğunu ve gözlem kayıtlarına göre Güneş aktivitesinde önemli bir anormallik olmadığını ifade etti.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal