Çin’den devrim niteliğinde karar: Solunum yoluyla aşı onayı verildi

Çin, koronavirüs salgınına karşı devrim niteliğinde bir karar aldı. Dünyada ilk kez bir ülke, solunum yoluyla aşı olmaya onay verdi. Detaylar ve fazlası haberimizde...

06.09.2022-21:44 - (Son Güncelleme: 06.09.2022-21:44) Çin’den devrim niteliğinde karar: Solunum yoluyla aşı onayı verildi

Aşı üreticisi CanSino Biologics, koronavirüs salgınına karşı mücadele konusunda bugüne kadar görülmeyen bir karara imza attı. Şirket, Çin'in ilaç düzenleyicisinin, güçlendirici aşı olarak acil kullanım için solunan aşı dozunu onayladığını söyledi. Böylelikle dünyada ilk kez bir ülke, solunum yoluyla aşı olmaya onay vermiş oldu.

Solunum yoluyla aşı onayı verildi

Convidecia Air olarak bilinen söz konusu ürün, hava üfleme yöntemiyle insan ağzından bir doz hava alarak koronavirüse karşı aşı uygulayabiliyor. 

Çin solunum yoluyla aşı

Şimdilik sadece Çin’de olan bu aşının bir çok ülkeye ihracı için çalışmalar sürerken, CanSino'nun geliştirdiği ürün, 'sıfır kovid' politikası izleyen Çin'den ilk onayı aldı. Alınan bilgilere göre Ağustos ayının sonundan bu yana 70'ten fazla Çin şehri, 300 milyondan fazla insanı etkileyen tam veya kısmi Covid kilitlenmesi altına alındı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre CanSino’nun yeni solunum yoluyla yapılan aşısı, iki özel solunum aşısından birisidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal