Çin'den Coronavirüs Eleştirilerine Sert Cevap!

Çin'den, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yöneltilen eleştirilere, "virüsün dünyanın her yerinde her zaman ortaya çıkabileceği" yanıtı verildi.

14.05.2020-19:30 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-19:27) Çin'den Coronavirüs Eleştirilerine Sert Cevap!
Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olunan açıklamaya göre, salgın nedeniyle diğer ülkeler gibi Çin'in de bir "kurban" olduğu ve "suçlu olmadığı" ifade edildi.

Yapılan açıklamada, coronavirüsün dünyanın her yerinde her zaman ortaya çıkabileceği ifade eden, "Kovid-19, insanlığın ortak düşmanıdır." sözlerine yer verildi.

Salgından Çin'in sorumlu tutulmasına veya bunun bedelinin Çin'e ödetilmesine dair yasal bir dayanak bulunmadığına ifade edilen açıklamada, uluslararası hukuk ve sağlık düzenlemelerinin salgın sebebiyle ulusal bir sorumluluk için temel oluşturmadığı yorumu yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Çin'in salgın sebebiyle özür dilemesi ve tazminat ödemesi gerektiği" görüşleri karşısında, dünyada daha önce yaşanan salgın hastalıklar anımsatılarak, H1N1 gribi, AIDS (HIV) ve deli dana hastalığı gibi salgınlar ile ilgili sorumluluğu bulunanların ve tazminat ödemesi gerekenlerin de sorgulanması dile getirildi.

İlk coronavirüs vakasının Vuhan'da çıkmasının "virüsün Vuhan merkezli olduğu" anlamına gelmediği ifade edilen açıklamada, bağımsız uluslararası soruşturma heyetinin Çin'i ziyaret etmesinden korkulmadığı işaret edildi.

Açıklamada, coronavirüsün insan yapımı değil, doğal bir felaket olduğu ifade edildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal