Çin'den Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Çifte Standart Uygulanıyor!

Çin'den Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı yeni bir açıklama geldi. Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organı Global Times'ta yer alan yazıda, Batılı devletler insan hakları konusunda çifte standart uyguladığı için eleştirildi.

17.10.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-11:31) Çin'den Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Çifte Standart Uygulanıyor!

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinde "Kaşıkçı olayı Washington'un insan haklarına dönük tutumunu test ediyor" başlığıyla paylaşılan başyazıda ABD ve Batılı devletler, Suudi gazeteci Kaşıkçı olayına dönük çifte standartlı bir tavır içinde olduğu sebebi ile eleştirildi.

ABD, SUUDİLERİ CEZALANDIRACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan tarafından öldürülmesinin onaylanması halinde Riyad hükumetini şiddetle cezalandırma sözü verdiği fakat bu devlete dönük silah satışını durdurmayı desteklemediği anımsatarak, "Kriz diplomatik alanda insan hakları meselelerinin nasıl konumlandırıldığını ifade etti" ifadeleri kullanıldı.

''SUUDİ ARABİSTAN'IN BU DEFA KENDİSİNİ SAVUNMASI ZOR''

Bununla birlikte Batılı devletlerin, Batılı olmayan devletlere karşı değişik araçlarla farklı seviyelerde insan hakları diplomasisi yürüttüğüne değinilen başyazıda, Suudi Arabistan'ın bu kez kendisini savunmasının zor olduğu açıklandı.

Riyad hükumetinin Kaşıkçı olayında ödeyeceği bedelin, Trump hükumetinin jeopolitik hesaplamalar ve ABD'nin ticari menfaatlerine göre meseleye yaklaşımına bağlı olduğu bildirildi.

''İNGİLTERE, SUUDİ ARABİSTAN KONUSUNDA AZ TEPKİLİ''

İngiltere'nin başını çektiği Batılı devletlerin, eski Rus ajanı Sergey Skripal'in zehirlenmesi olayının sonrasında Rus diplomatları sınırdışı ederek Rusya'ya karşı hemen harekete geçmesine karşın, Suudi Arabistan meselesinde daha az tepkili olduğuna dikkat çekildi.

Batı kamuoyunun Suudi Arabistan'a karşı daha öfkeli olduğu ve süratle eş zamanlı boykotlar yaptığı anımsatılarak, "Fakat bunun tersine Batılı devletlerden daha az kınama yapıldı. Hiçbir devlet Suudi Arabistan'ı cezalandırmaya ön ayak olmuyor. Kaşıkçı olayı, Batı'nın insan hakları diplomasisi için çifte hatta daha fazla standardının olduğunu ifade ediyor" sözleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal