Çin hükümetine ait 2 gemi, Senkaku Adaları açıklarında Japonya karasularını ihlal etti! Bu yıl ihlal sayısı 12'ye yükseldi!

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri, Çin hükümetine ait olduğunu belirttiği 2 geminin, Doğu Çin Denizi'nde yer alan Senkaku Adaları açıklarında Japonya karasularını ihlal ettiğini açıkladı. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait devriye gemileri, Çin hükümetine ait olan 2 gemi için Japonya'nın karasularını derhal terk etmeleri konusunda uyardı.

05.07.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-14:46) Çin hükümetine ait 2 gemi, Senkaku Adaları açıklarında Japonya karasularını ihlal etti! Bu yıl ihlal sayısı 12'ye yükseldi!

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri, Çin hükümetine ait olduğunu belirttiği 2 geminin, Doğu Çin Denizi'nde yer alan Senkaku Adaları açıklarında Japonya karasularını ihlal ettiğini açıkladı. Çin hükümetine ait olan 2 gemi, yerel saatle 04:30 sıralarında Uotsuri Adası açıklarındaki sulara girerek ihlalde bulunduğu ve bölgede faaliyet gösteren bir Japon balıkçı teknesine yaklaşmaya çalıştığı belirtildi. 

İhlal sayısı 12'ye yükseldi

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait devriye gemileri, Çin hükümetine ait olan 2 gemi için Japonya'nın karasularını derhal terk etmeleri konusunda uyardı. Son gelişme ile birlikte, Çin'in bu yıl Japonya karasularını ihlal ettiği sayı 12'ye yükseldi. Çin gemileri son olarak 23 Haziran tarihinde Japonya karasularına girmişti.

İhlal sayısı 12'ye yükseldi

Çin ve Tayvan adalarda hak iddia ediyor

Doğu Çin Denizi'ndeki Senkaku Adaları Japonya'nın kontrolünde yer alıyor. Çin ve Tayvan ise adalar üzerinde hak iddia ediyor. Tokyo, adaların tarih ve uluslararası hukuk açısından kendi topraklarının doğal bir parçası olduğunu savunurken, Senkaku Adaları 3 ülke arasında sınır ihlali iddiaları ile sık sık gündeme geliyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal