Almanya Türkiye'den işçi mi alıyor? Hangi meslekler Almanya'da çalışma izni alıyor? İşte aranan şartlar!

Gastronomi ile konaklama sektörlerinde yüksek oranda personel eksiği olan Almanya, Türkiye başta olacak şekilde birçok ülkeden işçi alımı yapmaya hazırlanıyor. Peki, Almanya işçi alımını ne zaman yapacak? Almanya işçi alım şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

05.07.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:05) Almanya Türkiye'den işçi mi alıyor? Hangi meslekler Almanya'da çalışma izni alıyor? İşte aranan şartlar!

Almanya, havacılık sektöründen sonra şimdi de gastronomi ve konaklama alanlarında personel açığı yaşıyor. Bu açığı kapatmak isteyen ülke göçmen işçi faaliyetlerine tekrardan başlayacak.

Yeni göç politikası düzenlenecek

Spiegel isimli dergi, İçişleri Bakanlığı tarafından gastronomi ile konaklama alanlarında istihdam edilecek yabancı personel getirme çalışmalarının başlatılacağı bilgisini verdi. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, pandemiden dolayı işgücü sorununun oldukça ciddileştiğini açıkladı.

Konaklama ve gastronomi alanlarında işçi eksikliği yaşanıyor

Havacılıktan sonra gastronomi ile konaklama sektörlerinde de önemli bir personel açıkları olduğunu söyleyen Faeser, "Çalışma Bakanı Hubertus Heil ve ben, bu alanda da yabancı işçilerin alımı için işleri kolaylaştırmamız gerektiğini biliyoruz" diyerek, Heil'le beraber sene içerisinde yeni değişiklik önerisinde bulunacaklarını belirtti.

 almanya işçi alımı

"Daha az bürokrasiye ihtiyacımız var"

Faeser, kafileye personellere ülkeyi cazip göstermek için yapmaları gereken ödevleri olduğu vurgusunu yaparken, Mesleki yeterliliklerin daha hızlı tanınmasına ve daha az bürokrasiye ihtiyacımız var" sözleriyle konuyla ilgili çalışma bakanlığı ve eğitim bakanlığı arasında istişare edildiğini vurguladı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal