Çin Devlet Başkanı: Korona Virüs Hala Acımasız ve Karmaşık

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınının "hala acımasız ve karmaşık" durumda olduğunu ifade etti.

24.02.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-10:11) Çin Devlet Başkanı: Korona Virüs Hala Acımasız ve Karmaşık

 Çin'de ortaya çıkan ve 2 bin 594 kişinin ölümüne yol açan koronavirüsle alakalı Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'den karamsar açıklamalar geldi. Cinping, hızla yayılmayı sürdüren koronavirüsle alakalı "hala acımasız ve karmaşık" değerlendirmesini yaptı.

"EN KRİTİK AŞAMA"

Hastalık karşıtı çalışmalardan sorumlu yetkililerle video konferans aracılığıyla açıklamalarda bulunan Şi, iktidardaki Komünist Partinin salgına karşı mücadelesini "zamanında ve etkili" olarak yorumladı. Şi, geçtiğimiz yıl aralık ayından şimdiye kadar 2 bin 400'ün üzerinde kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan hastalığın kontrol altına alınabileceğine dair yurt dışından gelen umutlu açıklamalardan da bahsederek "Önleme ve kontrol en kritik aşamada." şeklinde konuştu.

"KRİZ VE BÜYÜK BİR SINAV"

Salgının hala acımasız ve karmaşık bir durumda olduğunu söyleyen Şi, yetkilileri "salgının yayılmasını kararlı bir şekilde engellemeye" davet etti.

Şi, salgının kendileri için bir "kriz ve büyük bir sınav" olduğunu kaydederek hastalığın, Komünist Parti'nin 1949'da iktidara geldiğinden şu ana kadar en hızlı yayılan ve en zor önlenen ve kontrol altına alınan acil sağlık durumu olduğunu söyledi.

SAĞLIK PERSONELİNİ PEKİN'E TAŞIYACAK

Başkentte salgının kaynağını kesmek için sağlık personelini Pekin'e konuşlandırma çağrısı yapan Şi, fabrikaların ve diğer şirketlerin tekrar açılmasına ve düşük gelirli çalışanların istihdam edilmesini sağlamasına yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal