Cildi Güzelleştiren Besinler Hangileridir?

Tükettiğimiz besinler yalnızca yaşamımızı sürdürebilmek için değil aynı zamanda sağlıklı bir cilt ve beden için önemlidir. Yediklerimiz, cildimize önemli ölçüde etki eder. Peki yaşlanma karşıtı besinler neler? Cildi güzelleştiren besinler hangileri?

17.02.2021-16:20 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-11:36) Cildi Güzelleştiren Besinler Hangileridir?

Genç, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolu tükettiğimiz besinlerden geçer. Gereken besinler alınmadığında cilt kendini yenileyemez ve sağlıklı bir işleyiş gerçekleşmez. Cildin kendini kolayca onarabilmesi ve yenileyebilmesi için tüketilmesi gereken yiyeceklerin alınması şarttır. 

Cildi güzelleştiren besinler neler? Yaşlanma karşıtı besinler hangileri? gibi sorular son zamanlarda merak konusu oldu. Bunun sonucunda sağlıklı besinler için araştırmalar hız kazandı. Peki cildi güzelleştirmek için ne yapılmalı?

YAŞLANMAYI DURDURAN DOĞAL YÖNTEMLER

Doğal besinler genel olarak vücudumuz için faydalıdır ancak bazı besinlerin vücudumuza özel etkileri vardır. Tüm yiyecekler arasında cildimiz için yararlı besinler mevcuttur.

- Her şeyden önce taze ve organik meyve ve sebzeleri tercih etmeniz gerekmektedir.

- 'Vitamin kabuğundadır' sözü klişe değildir, meyve kabuklarındaki vitaminin çoğu kabuklarda yoğunlaşır. 

- Yediğiniz yemekleri çeşitlendirin, tek öğünle sınırlı kalmayın.

- Cildi güzelleştirmek için, minerallerin emilimini azaltan besinlere de mesafeli olmakta fayda var. Örneğin çok fazla çay ve kahve tüketmeyin.

- Şeker ve tuzu mümkün olduğunca azaltın.

- Kızarmış yiyecekler, paketli gıdalar ve hamur işlerinden uzak durmakta fayda var.

- Günde en az 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin.

CİLDİ GÜZELLEŞTİREN BESİNLER NELERDİR?

Ceviz: Cildi güzelleştiren besinler arasında günlük hayatta zaman zaman tükettiğimiz yiyecekler de yer alıyor. Örneğin ceviz, içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesinde cilde ihtiyacı olan ışıltıyı veriyor. Ceviz, sağlıklı bir cilt için vücudunuzun ihtiyaç duyduğu diğer besinler bakımından da zengin. 26 gram ceviz, günlük çinko ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 8’i demek.

Brokoli: Cildi parlatan ve güzelleştitren yiyeceklerden bir diğeri ise brokolidir. İçerdiği A ve C vitaminleri, çinko gibi cilt sağlığı açısından önemli olan vitamin ve minerallerle dolu. Brokolinin içinde bulunan lutein cildinizi, kurumasına ve kırışmalara yol açabilecek  hasardan korumaya destek olur.

Havuç: Havuç, hem cilt hem de göz sağlığı için son derece faydalıdır. Ürünlerin formülüne eklenen havuç, A vitamini bakımından oldukça zengin olmakla beraber kozmetik cildin görünümünü düzeltmektedir. Çoğu kozmetik cilt ürünlerinin içindekiler kısmında ismi geçen retinol de, havuç özlerini belirtmektedir.

Kırmızıbiber: Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için tüketilmesi gereken bir diğer besin de kırmızıbiberdir. C vitamini açısından zenginliğe sahip olan kırmızı dolma biber içerisinde, ciltteki kan akışını düzenleyen karoteonid mevcuttur. C vitamini yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların meydana gelmesini azaltır.

Bitter çikolata: Kakaoda içerisinde bulunan flavanoller ve antioksidan özellikteki bitki bileşenleri cildi nemlendirerek dolaşım sistemini düzenler. Kilo alımını önlemek için küçük miktarda tüketilmelidir. 

Fındık: E vitamini iyi bir antioksidandır. Bu nedenle ciltteki 'foto-yaşlanma'yı ve UV ışınlarının meydana getirdiği tahribatı önlenmede fayda sağlar. Ayrıca cildin nemlenmesine ve yumuşamasına da katkıda bulunur.


E vitamini başta tahıllar olmak üzere kabak, ıspanak, marul, lahana gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, domates, ceviz, ton balığı, yumurta sarısı ve patateste bol miktarda bulunur. Fakat özelikle bir avuç fındık günlük E vitamini ihtiyacını büyük ölçüde karşılar.

Kabak çekirdeği: Önemli bir çinko kaynağı olarak bilinen kabak çekirdeği, bu özelliği ile cilt için en sağlıklı ve en önemli minerali içerisinde barındırmaktadır. Çinko, temel kolajen seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bununla beraber, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve C vitamini ile birlikte hücre zarının güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal