Elma Çekirdeğinin Cilde Faydaları

Elma çekirdeğini jel haline getirerek cilde uygulamak etkili bir maske görevi sağlamaktadır. Elma çekirdeği cilt sağlığı için oldukça sık kullanılmaktadır. Elma çekirdeği jeli nasıl hazırlanır?

17.09.2021-18:47 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-18:47)

Elma çekirdeğini jel haline getirerek cilde uygulamak etkili bir maske görevi sağlamaktadır. Elma çekirdeği cilt sağlığı için oldukça sık kullanılmaktadır. Elma çekirdeğinden elde edilen jel cildi yenileyerek ve cilt kusurlarını ortadan kaldırır. Cilt bakımı için elma çekirdekleri önemli bir noktadadır. 

ELMA ÇEKİRDEĞİ JELİ…

Elmanın içerisinde yaklaşık 4 ya da 5 adet çekirdek vardır. Elmanın içerisinden çıkan bu çekirdekleri bir suyun içine koyularak yararlarından da faydalanmak mümkün. Elma çekirdekleri bu suyun içerisinde bir süre haşlanmalı haşlandıktan sonra suyun içerisinde bulunan elma çekirdeklerinden jel elde edilebilir. Bu jel de cilt bakımında kullanılır. Elma çekirdeklerinden elde edilen jel derideki hasar alan bölgelere de uygulanabilir. Cildin yanı sıra elma çekirdeği jeli dişlere de uygulanabilir. Hazırlanan bu jel çocukların dişlerinin gelişmesinde de oldukça faydalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal