Cilt Güzelliği İçin Öneriler

Cildinizin her daim bakımlı güzel ve sağlıklı gözükmesi için mutlaka dikkat etmeniz gereken kurallar var. Cilt güzelliği için neler yapılmalı? Her zaman makyajsız güzel görünmek için öneriler...

09.03.2021-12:18 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-12:18) Cilt Güzelliği İçin Öneriler

CİLT TEMİZLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİN

Cilt problemlerinin %80’i cildin iyi temizlenmemesinden meydana geliyor. Sivilceler, siyah noktalar, soluk ve donuk bir cilt hep yeteri kadar temizlenememe sonucunda boy gösteriyor. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey cilt tipinizi belirlemek ve cildinize uygun temizleyici ürünler satın almak olacaktır. Cildinizde 1-2 ay içinde gözle görülür bir fark elde edemiyorsanız, temizleyiciniz cildinizi yeteri kadar iyi temizleyemiyor demektir.

CİLDİNİZİ GÜNDE İKİ KERE YIKAYIN

Cildinizi sabah sadece suyla, akşam ise cildinize uygun bir temizleyiciyle olmak üzere günde 2 kez yıkamalısınız. Ayrıca asla makyajla uyumamalısınız. Çünkü fondöten, pudra ve allık gibi toz ya da kremsi maddeler gözeneklerinizi kapatır, siyah nokta ve sivilce oluşumunu tetikler.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANIN

Cilt lekelerinin %70’i güneşten yeteri kadar korunulmadığı zaman meydana çıkar. Çok açık tene sahip olmasanız bile yaz/kış mutlaka güneş koruyucu kullanın. Bu sayede güneş lekelerini ve cildinizde oluşan renk eşitsizliklerini engelleyebilirsiniz.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Cilt güzelliği için nemlendirme en önemli adımlardan biri. Cildinizin daha sağlıklı görünmesi ve çabuk yaşlanmaması için mutlaka nemlendirmelisiniz. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici satın alın ve sabah akşam olarak cildinize yedirerek uygulayın. Aynı zamanda cildinizin nem dengesini yükseltmek için günde 2.5 litre su içmeyi asla ihmal etmeyin.

BELİRLİ ARALIKLARLA PEELİNG YAPIN

Ölü derileri cildinizden arındırarak daha sağlıklı, parlak ve sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz. Haftada 1 ya da 2 kez peeling yapmak aynı zamanda siyah noktaların da kaybolmasını ve yerine yenilerinin oluşmasını engelleyecektir.

KALİTELİ ÜRÜNLER KULLANIN!

Cilt problemlerinin bir kısmı yanlış makyaj malzemesi kullanımından kaynaklanabilir. Cildinize zararı olmayan, cildinizin nefes almasını engellemeyen, kolay temizlenen mineral makyaj ürünleri seçmeniz cildinizin her daim sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

HER GÜN MAKYAJ YAPMAYIN

Her gün fondötenli, pudralı, kapatıcılı makyaj yapmak cildinizi yorduğu gibi hava almasını da engeller. Eğer işiniz gereği devamlı makyajlı olmanız gerekiyorsa, göz makyajınıza ağırlık verin ve cildinizi mineral hafif bir pudra ile pembeleştirin. Hafif makyajlar cildin nefes almasını sağlar bunu unutmayın.

EN ÖNEMLİSİ SAĞLIKLI BESLENMEK

Beslenmenize dikkat ederek cildinizin güzelliğini artırabilirsiniz. Bol bol meyve ve sebze tüketin. Bol bol su için. Akne oluşumunu engellemek için çok yağlı, çok şekerli gıdalar tüketmeyin ve taze meyve suyu içmeyi unutmayın. Böylece cildinizi içten beslemiş olursunuz ve birçok cilt problemini bloke edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal