Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımlarının önemli bileşenleri olan asitler cilt nem dengesini korur. Yüzdeki izleri ve lekeleri geçirir üstelik leke için en etkili yöntemdir. Peki cilt bakımında kullanılan asitler nelerdir? Cilt bakımında kullanılan asitlerin yararları nelerdir? Asitler ne işe yarar?

27.02.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-10:17) Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımı için en gerekli bileşenlerden biri asitlerdir. Yara izlerini de oldukça etkili ve kalıcı olarak geçirirler. Asit kullanımı cilt bakım aşamalarının olmazsa olmazıdır. Cilt bakımı için özel olarak geliştirilen asitleri sizler için derledik... 

SALİSİLİK ASİT

Bu asit akneli ciltlerin olmazsa olmazı. Gözeneklere nüfuz edip sebum oluşumunu dengeleyen bu bileşen aynı zamanda cilt tonunu da dengeliyor.

GLİKOLİK ASİT

Peeling etkili AHA'lar-Alfa Hidroksi Asit'ler arasında olan glikolik asit ciltteki izlerin ve ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor, cildi aydınlatıyor ve gözenekleri sıkılaştırıyor.

MANDELİK ASİT

Mandelik asit de glikolik asit gibi bir AHA. Akneleri engelleyen, güneş hasarlarını gideren ve pigmentasyonu dengeleyen bu yapıtaşı, farklı moleküler yapısından dolayı glikolik asite göre hassas ciltler için daha uygun.

STRİK ASİT

Turunçgillerden elde edilen sitrik asit de cilt yüzeyini yenilemek ve arındırmak için tercih edebileceğiniz bileşenlerden. Kendisi tıpkı malik asit gibi hassas ciltlerle oldukça uyumlu.

LAKTİK ASİT

Yine bir AHA olan laktik asit, süt ürünlerinden elde ediliyor. Bu bileşenin cildi ölü hücrelerden arındıran etkisi, Kleopatra'nın meşhur süt banyolarına da ilham vermiş. Hassas ciltlerin kullanımına da uygun olan bu içerik, mandelik asitten daha güçlü bir sonuç arayanlar için ideal.

TARTARİK ASİT

Bir AHA daha! Üzümden elde edilen tartarik asit cilt yüzeyini yenilerken aynı zamanda da kolajen üretimini tetikleyerek sıkılaşmayı sağlıyor.

MALİK ASİT

Cilde nazik davranan AHA'lardan olan malik asit cilt dokusunu yeniden yapılandırıyor ve cilde genç bir ışıltı veriyor.

HYALÜRONİK ASİT

Bu asiti duymayan kaldı mı? Ağırlığının yaklaşık 1000 katı nem tutan hyalüronik asit, kuru ciltlerin aradığı cevap.

FERULİK ASİT

Güçlü bir antioksidan olan ferulik asit, genellikle E ve C vitaminli ürün kokteyllerinde bulunuyor. Kendisi UV ışınlarından kaynaklanan serbest radikallere karşı cildi koruyor.

KOJİK ASİT

Sake pirincindeki bakterilerin fermentasyonuyla üretilen kojik asit cilt rengini aydınlatıyor ve pigmentasyonunu dengeliyor.

MAKTOBİONİK ASİT

Cildi nemlendirip ölü hücrelerden arındıran ve yaşlanma belirtilerini iyileştiren bu asit, antioksidan özelliğiyle de cildi daha aydınlık gösteriyor ve cilt elastikiyetini artırıyor.

GALİK ASİT

Meşe kabuğu ve çay yapraklarından elde edilen galik asit cildi sıkılaştırıyor, gerginleştiriyor ve gözenek görünümünü azaltıyor.

AZELİK ASİT

Akneli ve hassas ciltler için mucizevi bir içerik olan Azelik Asit gözenekleri temizliyor, cildi bakterilerden arındırıyor ve inflamasyonu gideriyor.

LİNOELİK ASİT

Ayçekirdeği yağından elde edilen bir yağ asidi olan linoleik asit, bir diğer adıyla F vitamini, cildin nem deposunu dolduruyor.

FİTİK ASİT

Bitki bazlı bir antioksidan olan fitik asit, güneşin zararlı radikallerine karşı cildi koruyor, hiperpigmentasyonu engelliyor, siyah nokta oluşumunun önüne geçiyor ve gözenekleri küçültüyor.

LAURİK ASİT

Kuru ve pul pul dökülen cilde ilaç gibi gelen ve cildi yatıştıran laurik asit, antibakteriyel özelliğiyle de akne oluşumunu engelliyor.

TRENAKSAMİK ASİT

Yıpranan cildin yeniden yapılanmasını, cilt yüzeyinin iyileşmesini sağlayan bu içerik, nazik etkisi sayesinde hipermigmentasyondan şikayetçi olan hassas ciltlerin çözüm bulmasını sağlıyor.

NİKOTİNİK ASİT

Bir diğer ismi de Niacinamide olan nikotinik asit, cilt tonunu aydınlatıyor, ciltteki renk bozukluğunu eşitliyor ve cildin elastikiyetini aydınlatıyor.

LİPOİK ASİT

Anti inflamatuar özelliğe sahip ve güçlü bir antioksidan olan lipoik asit cildi gençleştiriyor, yaşlanma belirtilerini gideriyor ve kırışıklıkları açıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal