Evde Yapabileceğiniz Çok Basit Krem Tarifi

Parabenler, ftalatlar, sentetik kokular ve daha bir sürü zararlı madde.. Bu kimyasalları yüzümüze sürmek istemiyoruz ve kendi doğal içeriklerimizi üretiyoruz. Bu içeriklerden biri yüz kremi. Ve yapılışı hiç zor değil.

29.01.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-17:27) Evde Yapabileceğiniz Çok Basit Krem Tarifi

Bu krem tarifi gerçekten çok hoşunuza gidecek. İlk aşamalarda size kendi yaptığınız ürünler daha maaliyetli gelebilir fakat sonrasında doğal olmayı gerçekten istiyorsanız, kimyasal ürünlere para vermeyi bırakınca tasarruf yaptığınızı gözlemleyeceksiniz. Gelelim kremimizin tarifine...

TARİF

1/3 su bardağı shea yağı

1/8 bardak balmumu

¼ fincan jojoba veya kuşburnu yağı

1/3 su bardağı gül suyu

½ fincan aloe jeli

15 damla sığla esansiyel yağı

15 damla gül yağı

YAPILIŞI

Benmari şeklinde shea yağı ve balmumunu eritin. Yağlar eritildikten sonra hafifçe soğumaya bırakın.

Shea yağı karışımı erirken, kuşburnu, gül suyu ve aloe jeli büyük bir cam ölçü kabında karıştırın. Sıvıları benmari şeklinde ısıtın.

Bir el mikseri kullanarak, ısıtılmış aloe karışımını tamamen karışana kadar karıştırın süt kıvamına gelecektir ve eritilmiş shea yağı karışımına yavaş yavaş ekletin.

Krem emülsiyonlaşmaya başlayıp kalın ve kabarık hale gelene kadar birkaç dakika karıştırın. Shea yağlı karışımı da ekleyin.

Uçucu yağları ekleyin ve birleşene kadar karıştırın.Bir spatula kullanarak kremi küçük küçük kavanozlara paylaştırın. Kavanozları kapatın ve kremi 1 yıla kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal