Sivilce İzlerinden Kurtulma Yöntemleri

Sivilceler ile çoğu kadının başı dertte. Kuruduğunda da sivilce izi lekesi olarak cildimizde barınan bu lekelerden doğal ve bitkisel ürünler ile kurtulabilirsiniz! Evde sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce izlerinden kurtulma yöntemleri nelerdir?

09.03.2021-11:59 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-11:59) Sivilce İzlerinden Kurtulma Yöntemleri

Cilt bakımında en çok sorulan sorulardan biri olan sivilce izleri, sivilcelerin oynanmasıyla ya da güneş ışığından kaynaklanan kötü etkileşimle lekeye dönüşüyor. Cildinizin fazla yağı dışarı atma yöntemi olan sivilceler, hormonal düzensizlikler ve yeme alışkanlıklarına bağlı olarak fazlalaşabiliyor.

DOĞAL YÖNTEMLER

Sivilcenizin çıktığınızı hissettiğiniz anda cildinizin rutin temizlemesini yapın. Sivilceler cildiniz iyi temizlenmediğinde de meydana gelebilir. Bu durumda ilk dikkat edeceğiniz nokta cilt temizliğidir. Gündüz ve gece olmak üzere cilt tipinize uygun temizleme ürünleri ya da doğal malzemelerle cildinizi temizleyin.

Sivilceler ağrılı ve iltihaplı süreçleri geçirdiklerinde iz haline dönüşmeden iyileşir. Eğer sivilcenizin izi kalıyorsa, güneşten nasıl korunduğunuza dikkat etmelisiniz. Kış ayları dahi olsa güneş kremi kullanmadan asla dışarıya çıkmayın. Araştırmalara göre güneşten olumsuz etkilenen sivilceler leke ve iz olabiliyor.

ELMA SİRKESİ İLE CİLT TEMİZLİĞİ

-Elma sirkesini kullanarak cildinizi temizleyebilirsiniz. Elma sirkesi hem sivilcelerin iyileşmesine hem de var olan lekelerin tedavi olmasına yardımcı oluyor.

DENİZ TUZU İLE SİVİLCELERİNİZİ KURUTUN

-Eğer sivilceniz geçmiş sadece izi kalmışsa bölgeye peeling uygulayabilirsiniz. Doğal peelingler için deniz tuzunu deneyebilirsiniz. Peeling yapmak derinizin yenilenmesine ve izlerin biraz da olsun geçmesine neden olacaktır.

MARUL SUYU MUCİZESİ

-Marul sivilce izlerinde oldukça etkili, 3 bardak suya marul doğrayıp kaynatın. Daha sonrasında bu su ile sabah ve akşam cildinizi silin

SİVİLCE İZLERİNİ GEÇİREN BİTKİSEL YÖNTEMLER

-1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırarak cildinize sürün ve bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

-Sarımsak, cildinizdeki sivilce izlerinin geçmesi için harika bir tedavi olur. Sarımsağı soyun ve sivilcenin üzerine koyun. Biraz beklettikten sonra temizleyin. Bunu 2 günde 1 uygulayın.

-Aspirin tozu, limon suyu ve beyaz kili karıştırarak cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal