Kirpikleriniz İçin Bakım Önerileri

Seyrek ve kısa kirpiklerden şikayetçiyseniz bu öneriler sizler için. Kirpik bakımlarıyla bu sorunun üstesinden gelinebilir. Kirpik bakımı nasıl yapılır? Kirpik bakımında dikkat edilmesi gerekilenler nelerdir?

09.03.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-11:22) Kirpikleriniz İçin Bakım Önerileri

KİRPİK BAKIMINDA İLK ADIM BESLENME

A, B ve E vitaminleri kirpikleri güçlendiriyor ve besliyor. Bu vitaminleri içeren besinleri düzenli olarak tükettiğiniz takdirde, kirpikleriniz hızla uzayacak ve güçlenecektir.

UYUMADAN ÖNCE MAKYAJINIZI ÇIKARTIN

Uyku öncesi ne kadar yorgun olsanız da mutlaka yüzünüzde bulunan göz kalemi, far ve maskarayı temizleyin. Bütün gün gözünüzde kalarak kirpik diplerindeki gözenekleri tıkıyor ve gözeneklerin hava almasını önlüyor. Ayrıca, zamanla kirpik diplerinde biriken makyaj artıkları bakteri oluşumuna neden olarak kirpiklerin dökülmesine neden oluyor. Bu yüzden, uyumadan önce mutlaka makyajınızı temizleyin.

KİRPİK KIVIRICI TEHLİKESİNE DİKKAT

Kirpik kıvırıcı kullanmadan yapamıyorsanız, kullanırken dikkatli olun. Kirpik kıvırıcılar, kirpik köklerine zarar vererek kirpiklerin kırılmasına neden olabilir. Kirpik kıvırıcı kullanmadan bazı iyi maskaralarla da aynı görünümü elde edebilirsiniz.

DOĞAL VE BİTKİSEL YAĞLAR İLE BAKIM YAPIN

Kirpiklerinizi güçlendirmek, dolgunlaştırmak ve dökülmeleri durdurmak için doğal yağlardan faydalanabilirsiniz. Hint yağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlar, kirpik diplerini nemlendirip besleyerek daha güçlü ve dolgun kirpiklere sahip olmanıza yardım olur. Her akşam makyajınızı güzelce temizledikten sonra kirpik diplerine kulak pamuğu yardımıyla sürebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal