05.03.2020-13:34 (Son Güncelleme:29.03.2024-17:21)


1

Cilt bakımına ve güzelliğine her zaman özen gösteren kişiler için sivilce tam bir baş belasıdır. Günlük hayatın içerisinde tüketilen besinler cilt sağlığını doğrudan etkileyerek sivilce oluşumuna engel olur. Sizin için cildinizdeki sivilce oluşumunu en aza indiren besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar...



2

Meyveler ve Sebzeler

Meyveler ve Sebzeler

Cildin kendini koruyabilmesi ve hücrelerin yenilenmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Örneğin akne tedavisi için üretilen ürünlerin birçoğu A vitamini içermektedir. A vitamininin antioksidan etkisi toksinlerin vücuttan atılmasında oldukça etkilidir.



3

Havuç, ıspanak, lahana ve kavun oldukça iyi bir A vitamini kaynağıdır. Yine antioksidan etkisi bulunan bir diğer vitamin olan C vitaminini ise portakal, limon, greyfurt, çilek, domates ve tatlı patatesten alabilirsiniz. Genel sağlığınız için tükettiğiniz meyve ve sebzelerin farklı renkleri olmasına dikkat edin.



4

Yağlar

Yağlar

Aşırı yağlı gıdalar cildinizin daha fazla yağlanmasına ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Yağ için doğru kaynağı seçmek cilt bakımı için önemlidir. Yağlı peynir, margarin, tereyağı yerine fındık, badem, keten tohumu gibi bitkisel kaynaklar daha doğru bir seçim olacaktır. Aynı zamanda tükettiğiniz süt ve süt ürünlerinin yağsız veya az yağlı olmasına dikkat etmelisiniz.



5

Balık

Balık

Yüksek kolesterol içeren kırmızı ete göre sağlıklı bir protein kaynağı olan balıklar aynı zamanda çinko ve diğer mineraller bakımından da oldukça zengindir. Çinko sivilceleri hafifletmeye yardımcı mineraller arasında gösterilmektedir fakat fazla çinko tüketiminin toksik etkisi vardır ve özellikle çinko takviyeleri uzman kontrolünde tüketilmelidir.



6

Yeterli miktarda çinko ve genel sağlık için önemli bir rolü bulunan omega-3 yağ asitleri için alabalık, ton balığı, somon gibi soğuk su balıklarından yiyebilirsiniz.



7

Tam Tahıllı Gıdalar

Tam Tahıllı Gıdalar

Tam tahıllı besinler beyaz undan üretilmiş gıdalardan daha çok lif, mineral ve vitamin içermektedir. Bu sayede kan şekerinin stabil tutulmasına destek olarak hormon düzeylerini korur. Hormon dalgalanmaları sebebiyle oluşan sivilceler tam tahıllı gıdalar arasında yer alan esmer pirinç, yulaf, arpa ile azaltılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR