Parlak Bir Cilt İçin Öneriler

Parlak ve ışıltılı bir cilt herkesin hayalidir. Makyajsız ve aydınlatıcı sürmeden de cilt parlatmak mümkün. Cildinizde doğal bir aydınlatıcı için bu maskeleri deneyebilirsiniz. Cilt parlatma yöntemleri nelerdir? Cilt aydınlığı için etkili maske önerileri...

09.03.2021-14:15 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-14:15) Parlak Bir Cilt İçin Öneriler

Her mevsim, özellikle mevsim geçişlerinde cildinize özen göstermelisiniz. Cilt maskeleri bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Üstelik hazır satın almak yerine, evde kolayca kendiniz hazırlayabilirsiniz.

CİLT BEYAZLATMA İÇİN MASKE ÖNERİSİ

İstesek de, istemesek de, güneşin olumsuz etkilerine mutlaka maruz kalıyoruz. Güneşin elbette faydaları var. Özellikle D vitamini açısından ancak UV ışınlarına maruz kalan cilt, zarar görüyor. Limon maskesi, cildiniz için doğal ağartma etkisi yapacaktır.

-2 yemek kaşığı pişmiş yulaf ve 1 yemek kaşığı taze limon suyunu iyice karıştırın. Yüzünüze sürüp, 25 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.

-Leke oluşumunu önlemek için cilt maskelerini uyguladıktan sonra güneşe çıkmamaya özen gösterin!

LEKELER İÇİN DOMATES MASKESİ

Domates ve yoğurtla yapılan bu maske, ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırır. Toksinlerden kurtulmanızı sağlar. Ciltteki lekelerin ve dalgalı bronzluğun iyileşmesi için kullanılır.

-2 çay kaşığı yoğurt ile 1 adet rende domatesi karıştırın. Macun kıvamına gelince yüzünüze uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

CİLDİ GENÇLEŞTİRMEK İÇİN AVOKADO MASKESİ

Avokadonun pek çok muhteşem faydası var. Nemlendirici özelliği yanı sıra, inflamatuar etkisi de vardır. İçeriğinde bal da olan bu maske, cildin gençleşmesinde etkilidir.

-1 çay kaşığı organik bal, 1 çay kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı avokado püresini karıştırın. Yüzünüzde 10 dakika bekletin, ılık suyla yıkayın.

-Cildinizi parlatacak doğal maske tarifleri düzenli uygulandığı takdirde, ışıl ışıl, sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal