Parlak Bir Cilt İçin Tüketmeniz Gereken 5 Besin

Cilt sağlığı için gereken tüm vitaminler gıdalardan alınmalıdır. Cilt sağlığı için tüketmeniz gereken besinler nelerdir? Cildi parlatan bakım nasıl yapılır? Cilt sağlığı için neler yapılmalı?

02.03.2021-14:20 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-14:20) Parlak Bir Cilt İçin Tüketmeniz Gereken 5 Besin

Cildimiz vücut sağlığımızın bir aynasıdır. Vücutta oluşan problemler direkt olarak cilde yansır. Leke, akne, çeşitli izler, egzama sedef ve kuru cilt gibi semptomlar ele alınması gereken dengesizliklere işaret eder. Çoğu durumda cilt sorunlarında gıda ve temiz beslenmek bunun en iyi ilacıdır.

TEMİZ VE PARLAK BİR CİLT İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKİLEN VİTAMİNLER

ÇİNKO

Çinko vitaminlerle birlikte çalışarak cildin esnek, saçların güçlü olmasını sağlar. Yeni kolajen yapımı ve bozulmuş kolajenin uzaklaştırılmasına yardımcı olarak kırışıkların, izlerin, güneş hasarının ve saç dökülmesinin önlenmesi sağlanır. Çinkodan zengin yiyeceklerden bazıları taze fasulye, susam, kabak çekirdeği, ıspanaktır.

KÜKÜRT 

Kükürt, cilt, saç ve tırnak sağlığının temel taşlarındandır. Soğan, sarımsak gibi alliumlarda, roka, kale, su teresi gibi yeşil yapraklılarda bulunur. Ayrıca, brokoli, lahana, turp gibi turpgiller (cruciferous vegetables) ailesinden sebzelerde bulunur.

ANTİOKSİDANLAR

Yeterli miktarda A, C ve E vitamini aldığınızdan emin olun. İlaveten yeşil çay için çünkü içerdiği yoğun kateşinler antioksidandır. Yeşil çay yaprakları, dalları ve tomurcukları kateşin adı verilen 6 çeşit antioksidan içerir ve altısı da vücudu serbest radikallerden temizler. Hint fesleğeni çayı da  kollajen sentezi yoluyla cilt yaşlanması ve kırışıklıkları gideren serbest radikal savaşçısıdır.

SİLİKA

Cilt için önemli bir mineraldir. Silika içeren gıdalar arasında taze fasulye, yulaf, salatalık ve taze yeşillikler sayılabilir.

ANTİ-İNFLAMATUAR YAĞLAR

Bunlar omega 3 yağlarını bol bol tüketmelisiniz Cilt, saçların ve tırnakların en iyi dostu omegadır. Özellikle hamsi, sardalya ve istavrit tüketimi desteklenmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal