ABD Sınıfta Kaldı: 90 Yaşında Kadın Kovid-19 Aşısı için 10 Km Yürüdü

ABD'nin Seattle eyaletinde yaşayan 90 yaşındaki Fran Goldman, aşı randevusunu kaçırmamak için gidiş-dönüş 10 kilometreye yakın hastane yolunu yürümek zorunda kaldı. Goldman, ‘hava izin vermezse ikinci aşıya da yürüyerek gideceğim’ dedi.

17.02.2021-15:28 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-17:18) ABD Sınıfta Kaldı: 90 Yaşında Kadın Kovid-19 Aşısı için 10 Km Yürüdü

ABD'nin Seattle eyaletinde yaşayan 90 yaşındaki Fran Goldman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı randevusunu kaçırmamak için, yolları kapatan kara rağmen yaklaşık 10 kilometre yürüyerek aşı olduğunu belirtti. 

ABD'de Fran Goldman adındaki yaşlı kadın, koronavirüs aşısı randevusu almak için haftalarca uğraştı. 

Güçlükle randevu alan yaşlı kadının önündeki bir sonraki engel ise 30 santimetreyi bulan kar yağışıydı. Yaşlı kadın, fazla yağan kar nedeniyle hastaneye araçla gidemedi. 

Randevusunu kaçırmak istemeyen Goldman, gidiş-dönüş 10 kilometreye yakın hastane yolunu yürüyerek gitmek zorunda kaldı. 

BİR GÜN ÖNCEDEN DENEME YÜRÜYÜŞÜ YAPTI 

Amerikan Fox kanalı ile anlaşmalı yerel TV'ye konuşan Goldman, ilerlemiş yaşına rağmen her gün yürüyüş yaptığını söyledi. 

Goldman, ‘işini garantiye almak için’ aşı randevusundan bir gün önce deneme yürüyüşü yaptığını söyledi. 

Yaşlı kadın, ‘Aşı oldum ve sonra hiçbir tepki olmadığından emin olmak için oturup 15 dakika beklemem gerektiği söylendi. Hava izin verdiği sürece ikinci aşı randevusuna gitmeyi umuyorum. Başka seçenek olmazsa tekrar yürüyerek gidip aşımı yine olacağım.’ ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI HIZ KESMEDEN AŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara’nın 1135 rakımlı Elmadağ ilçesine bağlı Kuşçuali köyünde yaşayan 69 yaşındaki Emire İzgi oldu. Yürüme güçlüğü çeken ve evde bakım hizmeti alan yaşlı kadının yardımına, zorlu kış şartlarında ekipler yetişti.

Evinde aşısını olan Emire İzgi, tüm sağlık ekiplerine teşekkür ederek, vatandaşları aşı olmaya davet etti. 

Emire İzgi'nin daha önce aşısını olan 76 yaşındaki eşi Nazım İzgi ise, ‘Karda kışta, tipide vurdunuz kırdınız geldiniz. Devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Ekiplere çok teşekkür ederim.’ dedi. 

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ 

Aşıyı ulaştıran ekipte yer alan Elmadağ İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Salih Karaca, belli yaş grubunda aşılamanın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ‘Evet hava şartları çetin ve zor. Ama biz görevimizin başındayız. İnsanların tepkisi bizi tabii ki motive ediyor. Çok da hoşumuza gidiyor. Daha da şevkle çalışmamızı sağlıyor. Bizi tabii ki daha da mutlu edecek şey de toplumun tüm kesiminin, herkesin aşılanmasını sağlamak olacak.' ifadelerini kullandı. 

Ekipte yer alan Ebe Nuran Taş ise her gittikleri evde çok sıcakkanlı karşılandıklarını ve bu durumun kendilerini çok fazla motive ettiğini dile getirerek ‘Bu zorlu şartlarda onların desteği ve duasıyla işimizi severek yapıyoruz.' açıklamalarını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal