15.02.2021-11:18 (Son Güncelleme:15.02.2021-11:18)


1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programı sebebiyle kabine toplantısı bugün gerçekleştirilmeyecek... Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?



2

Çarşamba günü Beştepe’de gerçekleştirilmesi beklenen toplantıda da en kritik gündem maddesi yine koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele faaliyetleri ile alınan önlemler olacak.



3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabine toplantısında pandemi ile alakalı bilgi aktaracağı toplantıda, okulların da denetimli bir şekilde açılmasına bağlı olarak gelecek süreçte yapılacaklar, son kovid-19 tablosu, mutant virüs ile alakalı gelişmeler, sınırlamaların tesiri ile 2. doz aşılama faaliyetleri değerlendirilecek.



4

İŞ YERLERİ AÇILABİLİR

İŞ YERLERİ AÇILABİLİR

Kabinede vaka sayılarına bağlı bir şekilde bölgesel olarak bir takım sınırlamaların hafifletilebileceği ifade ediliyor.



5

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI ?

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI ?

Bu çerçevede lokanta ile kafelerin açılma ihtimali de değerlendirilecek. Mart ayı itibariyle tehlikenin azaldığı, vaka sayısının azaldığı yerlerdeki lokanta ile kafelerin sosyal mesafeli, tedbirli, sınırlı kişi sayısı ile HES kodu denetimi ile açılabilmesine yönelik Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin masaya yatırılması tahmin ediliyor.



6

KISITLAMA SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

KISITLAMA SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Hafta içi sınırlamalarında saat aralığının daraltılabileceği, şehir bazında hafta sonu sokağa çıkma sınırlamalarında mart ayından bu yana kontrollü hafifletmeye gidilebileceği de ifade ediliyor. Fakat vaka sayılarının fazla olduğu ve istenen azalmanın sağlanamadığı bilhassa büyük kentlerdeki sınırlamalara pandeminin seyrine göre karar alınması tahmin ediliyor.



7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz.” dedi. Koronavirüsle mücadelede yerinde karar süreci bugün itibariyle başlıyor. Yeni süreçte, şehir bazında haftalık vaka ortalaması paylaşılacak.



8

Böylece, il hıfzıssıhha kurumları bölgesel olarak yeni önlemleri ya da gevşetme kararlarını uygulamaya konayabilecek. Toplantının başka bir kritik gündem maddesini de ekonomik ile hukuki reform faaliyetleriyle yeni anayasa süreci olacak. Anayasa faaliyetleri kapsamında alakalı bakanlıklar bilgilendirme yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR