15.02.2021-12:12 (Son Güncelleme:15.02.2021-12:12)


1

Yeni dönemde, şehir bazında haftalık vaka ortalaması bildirilecek. Böylece, şehir hıfzıssıhha kurulları bölgesel olarak yeni önlemleri ya da hafifletme kararlarını uygulamaya alabilecek. Yeni dönemde şehir veya ilçeler olarak daha az vaka ile can kaybı olan bölgelerde sınırlamalar azaltılacak. Böylece kentler ya da ilçeler genelde kendini koruyacak tedbirlere müracaat edecek. Vaka sayıları azalan şehirlerde öncelikli bir şekilde lokanta ile kafeler hizmet sunmaya başlayacak.



2



3

KABİNE ÇARŞAMBA GÜNÜ

KABİNE ÇARŞAMBA GÜNÜ

Başta restoran ile kafeler olmak üzere esnafın tüm dikkati kabine toplantısına çevrildi. Çarşamba günü gerçekleştirilmesi öngörülen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde pandeminin seyrine bağlı bir şekilde aşamalı esneme alternatifleri değerlendirilecek.



4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize programı sebebiyle bugün gerçekleştirilmeyecek kabine toplantısının çarşamba günü Beştepe'de yapılması bekleniyor. Toplantının en kritik gündem maddesi ise koronavirüs salgınıyla mücadele faaliyetleri ile alınan tedbirler olacak.



5

Sağlık Bakam Fahrettin Koca'nın kabineye ön bilgilendirme yapacağı toplantıda okulların da denetimli bir şekilde açılmasına bağlı olarak gelecek dönemde izlenecek yol, son kovid-19 tablosu, mutasyon geçirmiş virüsle alakalı gelişmeler, yasakların etkisi ve 2. doz aşılama faaliyetleri değerlendirilecek.



6

Kabinede vaka sayılarına bağlı bir şekilde bölgesel olarak bir takım sınırlamaların hafifletilebileceği ifade ediliyor. Buna bağlı bir şekilde dört gözle işyerlerinin açılmasını isteyen lokanta ile kafe benzeri işyerlerinin de hali toplantıda değerlendirilecek öncelikli konular arasında. Marttan itibaren tehlikenin azaldığı, vaka sayısının azaldığı bölgelerde bulunan lokanta ile kafelerin mesafeli, önlemli, kısıtlı kişi sayısı ile HES kodu denetimiyle açılabilmesine ilişkin Bilim Kurulu'nun önerilerinin değerlendirilmesi tahmin ediliyor.



7

Toplantının ardından hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği ifade ediliyor.



8

Fakat vaka sayılarının fazla olduğu ve beklenen düşüşün elde edilemediği bilhassa büyük kentlerdeki sınırlamalara pandeminin seyrine göre karar alınması tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" dedi. Toplantının başka bir kritik gündem maddesini de ekonomik ile hukuki reform faaliyetleriyle yeni anayasa süreci oluşturacak.



9

TOPLU ULAŞIMDA YENİ KARAR!

TOPLU ULAŞIMDA YENİ KARAR!

Diğer taraftan İstanbul Valiliği, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların toplu ulaşım araçlarına kullanımı yasaklanmıştı. Yasak gereğince 20 yaş altı kişiler İstanbulkartları’yla toplu taşıma araçlarına binemiyordu. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belbim AŞ Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İstanbul Valiliği ile yapılan görüşmelerin ardından 20 yaş altı toplu ulaşım yasağı sınırının 12 yaşa çekildiğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR