Cildi Daha Işıltılı Göstermenin Yolları

Cilt sağlığı hava kirliliği, kir gibi dışsal ve stres, kaygı gibi içsel nedenlerden doğrudan etkilenebilmektedir. Bu nedenlerle cildin ışıltılı görüntüsü kaybolmaktadır. Cildi daha ışıltılı göstermenin yolları nelerdir? Cilt ışıltısı doğal yollarla nasıl elde edilir?

23.06.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:32) Cildi Daha Işıltılı Göstermenin Yolları

CİLDİN DAHA IŞILTILI GÖRÜNMESİ İÇİN GEREKLİ VİTAMİNLER

C Vitamini, cildin sağlıklı görünümü ve ışıltısı için elzem bir maddedir. Gün içerisinde yüksek miktarda C vitamini içeren portakal, ananas, brokoli gibi sebze ve meyvelerin doğru oranlarda tüketimini sağlayarak cildinizi daha ışıltılı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

YOĞURT MASKESİ VE TÜKETİMİ

Yoğurt, içerdiği laktik asit sayesinde cildinizin doğal ışıltısını sağlamanıza yardımcı olur. Yoğurt tüketerek sağlıklı bir atıştırmalık düzeni oluşturabilir, sindirim sisteminizi düzene sokabilirsiniz. Aynı zamanda yoğurdu balla karıştırıp yüzünüze sürüp bekleterek bunu günde iki defa uygulayabilir, cildinizin daha ışıltılı görünmesini sağlayabilirsiniz.

SALATALIK

Salatalık, kronik cilt problemlerinizle savaşmanız için kullanacağınız doğal bir maddedir. Cildin sıkılaşmasına ve kolajen üretmesine yardımcı olan salatalık, cildi daha ışıltılı göstermenin yollarından bir tanesidir. Salatalıkları dilimleyerek, renk koyulaşması olduğunu gözlemlediğiniz bölgelerin üzerine doğrudan koyarak, o bölgenin daha açık renkli ve ışıltılı olmasını sağlayabilirsiniz.

LİMON SUYU

Cildi ışıldatmanın yollarından bir tanesi de limon suyu kullanmaktır. Limon, uygulandığı bölgeyi beyazlatma ve ışıldatma etkisine sahip, doğal bir içeriktir. Limon suyunu doğrudan cildinize uygulayabileceğiniz gibi bal, muskat tozu ve tarçın ile karıştırarak doğal bir maske hazırlayabilirsiniz. Bu maskeyi yüzünüzde 10 dakika kadar bekletip kuruttuktan sonra yıkamalısınız.

DÜZENLİ CİLT TEMİZLİĞİ

Cildinizin doğal ışıltısını korumak için cildinizi düzenli olarak anti-komodonojik jeller aracılığıyla sabah ve akşam yıkamalısınız. Bu rutin ölü derilerinizden kurtulmanızı ve cildinizi kirden arındırarak cildinizin ışıldamasını sağlayacaktır.

DÜZENLİ EGZERSİZ

Düzenli egzersiz programı, cildinizin ışıltısını ortaya çıkarır.

BOL BOL SU İÇİN

Modern hayatın mottosu haline gelen “bol su iç” tavsiyesi cilt ışıltısının ortaya çıkmasında da etkili. Bol su içerek vücudunuzu düzene sokabilir, baş ağrısı problemlerinin önüne geçebilir, cildinizi daha ışıltılı bir hale getirebilirsiniz. Bazen suyunuzun içerisine birkaç damla limon damlatmanız da oldukça faydalı olacaktır.

ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Zeytinyağı, yemekler için vazgeçilmez bir lezzet olmasının yanında vücudunuz ve cildiniz için de oldukça faydalı olacaktır. Kurumuş ve çatlamış cildinizi onararak daha ışıltılı görünmesini sağlar. Özellikle dudaklarınızdaki ve ellerinizdeki deformasyonları ne kadar çabuk iyileştirdiğine inanamayacaksınız!

UYKU DÜZENİ

Uykunuzu düzene sokmak ve günde en az 6 saat uyumak, cildinizin yenilenmesi için ihtiyaç duyduğu rahatlık alanını sağlayacaktır. Az uyumak kadar gereğinden fazla uyumak da cildinizin yıpranmış görünmesine neden olabilmektedir. Cildi daha ışıltılı göstermenin kesin yollarından bir tanesi en kısa zamanda uyku düzeninizi oluşturmanızdır.

SİGARA KULLANIMINI AZALTIN

Sigara, birçok olumsuz yan etkisinin yanında cildin ışıltısını da azaltmaktadır. Sigara içmek ya da içilen ortamda bulunmak cildinizin yıpranmasına neden olur. Cildinizin ışıltısına tekrar kavuşmak istiyorsanız sigarayla yollarınızı ayırmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal