Çiftlik Bank Mağdurlarının Yarısı Dersini Almamış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Çiftlik Bank mağdurlarının yüzde 50'sinin benzeri bir oluşuma para yatırmaya hazır olduklarını söyledi.

06.04.2018-19:24 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-19:07) Çiftlik Bank Mağdurlarının Yarısı Dersini Almamış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, binlerce kişiyi kandıran Çiftlik Bank mağdurları arasında yapılan ankette ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıktığını söyleyerek, "Yüzde 50'ye yakın mağdur 'biz tekrardan bu gibi bir oluşumda paramızı değerlendirmeyi düşünebiliriz' diye ifade ediyorlar. Bu da ayrıca düşünülmesi gereken bir konu" dedi.

MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bakan Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde dükkanları ziyaret etti. Tarihi Ulu Cami'de Cuma namazını eda ettikten sonra esnafları ziyaret eden Bakan Tüfenkci, sonrasında Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı da gezerek burada muhtarların sıkıntılarını dinledi.

"VATANDAŞLARIMIZI UYARIYORUZ"

Burada bir muhabirin Çiftlik Bank mağdurlarının durumuna ilişkin sorduğu soruya da cevap veren Bakan Tüfenkci, meseleyle ilgili analzlerin halen devam ettiğini söyleyerek, "Biz insanlarımızı her zaman bu gibi oluşumlara karşı uyarıyoruz, uyarmaya da devam edeceğiz. Hükumet olarak yalnızca bizim bakanlık değil, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız bu tip oluşumlar üzerine ciddi anlamda gidiyor" ifadelerine yer verdi.

"YÜZDE 50'YE YAKIN İNSAN 'YENİDEN PARA YATIRIRIZ' DİYOR"

İnsanlarımızın bu konuda daha dikkatli olmaları ve yüksek kar vaatleri teklif eden oluşumlara karşı her zaman dikkatle yaklaşmaları gerektiğini dile getiren Tüfenkci, "Bu arada Çiftlik Bank mağdurları arasında bu inceleme yapıldı. Orada çıkan sonuç çok ilginç. Yüzde 50'ye yakın mağdur 'biz tekrardan böyle bir şirkete paramızı yatırmayı düşünebiliriz' diye ifade ediyorlar. Bu da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir nokta. Onun için biz sürekli insanlarımızı uyarıyoruz. Uyarmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu tür insanlarımızın duygularını sömüren sadece Çiftlik Bank yok. Daha önceden gelen oluşumları ve dolandırıcılık faaliyetlerini incelediğimizde esasında birbirini tekrar eden olışumlar olduğunu görüyoruz. Buna karşın kamuoyunda yeteri kadar yer almasına rağmen insanlarımızın hassas olmadığını maalesef görüyoruz. Bu hassasiyeti oluşturmak için da biz hem bilgilendirmeyi yapacağız. Hem de bunlarla alakalı mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Bu yıl yağmrun az olması nedeniyle özellikle sulama sorunun bulunduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, bu problemi çözmek için gerekli birimlerin çalışma halinde olduğunu söyledi. Tüfenkci, Şahnahan Kanalı ile alt bölgelerin su probleminin de büyük ölçüde çözüleceğine inandıklarını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal