Çiftçilerin 'Cin Parası' Bulduğu Bölge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Koruma Altında

Bayburt'taki Kızıltepe Uluçayır Fosil-2 doğal sit alanında milyonlarca yıllık fosiller bulunuyor. Bunun üzerine bölge, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi. Bölgede uzmanlar tarafından inceleme ve araştırma gerçekleştirilecek.

15.10.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-12:13) Çiftçilerin 'Cin Parası' Bulduğu Bölge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Koruma Altında

Bayburt'ta milyonlarca yıllık fosiller keşfediliyor. Bulunan fosillerin incelenmesi için çalışmalar yürütülüyor. Bayburt'un merkez ilçe sınırlarında yer alan Kızıltepe Uluçayır Fosil-2 doğal sit alanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 'kesin korunacak hassas alan' listesine eklendi.

SİT ALANINDA İNCELEME YAPILACAK

Milyonlarca sene önce yaşamını sürdüren deniz canlılarının fosillerinin bulunduğu alanda uzmanlar tarafından inceleme ve araştırmalar yapılacağı belirtildi. Alandaki ammonit fosillerinin Jura dönemine ait 150-200 milyon yıllık olduğu değerlendiriliyor.

'SÜREKLİ FOSİL BULURDUK'

Bölgede çiftçilik yapan Hasan Kara, 'Yaklaşık 35 senedir bu köyde yaşıyorum. Buralarda gezdiğimiz zaman fosiller bulurduk ve 'cin parası' derdik. Bu alanın kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi bizleri mutlu etti. Yetkililerin, burada inceleme yapmasını istiyoruz' diyerek inceleme talebinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal