CHP'li Özel'den Kandil Açıklaması

TSK Kandil'e girip PKK terör örgütünün bitirmeyi planlarken, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özel operasyonu ilişkin değerlendirme yaptı.

05.06.2018-15:08 - (Son Güncelleme: 05.06.2018-15:23)

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son zamanlarda Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği hava ve kara saldırıyla terörün kökünü kazamaya devam ediyor. Bölgeden her operasyon sonucunda teröristin etkisiz hale getirildiği haberleri geliyor.

Kandil'e yalnızca kilometreler kala CHP'li Özel’den Kuzey Irak operasyonunu eleştiren bir açıklama geldi.

"SON 16 GÜNDE Mİ AKILLARINA KOYMUŞLAR"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın 'Türkiye Kandil'e girebilir' açıklamasını da eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bunun siyasi hesap olduğunu iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

 "Bu, şu demek. 'Seçimi kazanamıyoruz. Bizim bir istismara daha ihtiyacımız var'. Orduyu Mehmetçik'i öne sürüp, oradan bir seçim kazanmak için bir şey bulur muyuz; diye bakacaksınız. Mehmetçik'imizin ayağına taş değse yüreğimiz sızlar. 16 yıldır Kandil'e gitmeyenler, son 16 günde mi gitmeye akıllarına koymuşlar?

"KANDİL'DE PKK UNSURU KALMAMIŞTIR"

CHP Grup Başkanvekili Özel ‘’16 yıldır Kandil ile her türlü ilişkiyi kuranlar, 'Biz adayla konuşuyoruz' diyenler, sizin konuştuğunuz sohbet ettiğiniz ve övdüğünüz Abdullah Öcalan'dır. Mutabakat halinde dediğiniz dağ Kandil, oradaki Cemil Bayık'tır. Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır. Ama seçimden ümidi kalmayanlar, Kandil'e gitmeyi, Kandil'e bayrak dikmeyi, PKK'nın boşalttığı Kandil'in dağlarını F-16'lar ile vurup buradan seçimde bir şey, bir güç elde etmeyi düşünmektedirler. 16 yıl boyunca Kandil ile ahbaplık yapanların son 16 günde Kandil'e girme hesapları askeri ve milli menfaatleri değil, sadece ve sadece siyasi menfaatleri ifade etmektedir" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'in Kandil'e ilişkin yaptığı açıklamalar büyük tepkilere neden oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal