CHP'den Yeni Skandal: Çıplak Semazen Gösterisi!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir skandala imza attı. Belediye Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nde yarı çıplak semazen gösterisi düzenledi.

15.09.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-10:29) CHP'den Yeni Skandal: Çıplak Semazen Gösterisi!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir skandala imza attı CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için düzenlediği gala gecesinde yarı çıplak semazen gösterisi yapıldı. Gösteri tepkilerin hedefi oldu.

CHP’DEN YARI ÇIPLAK SEMAZEN GÖSTERİSİ SKANDALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi galasında skandal yaşandı. Galada yarı çıplak bir semazen, ney ve oyun havası eşliğinde dans etti. Bu dans gösterisi birçok kesim tarafından tepki ile karşılandı.

TUNÇ SOYER SKANDAL GÖSTERİYİ DÖNGÜSEL KÜLTÜR DİYEREK SAVUNDU

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise gala gecesinde daha da skandal bir açıklamaya imza attı. Tunç Soyer açıklamasında ‘Cesur adımlar atarak yepyeni bir kültür yaklaşımını oluşturmak zorundayız. Resmi deklarasyonda da yer verdiğimiz bu yeni yaklaşımın adı: Döngüsel Kültür’ diyerek yarı çıplak yapılan semazen gösterisini döngüsel kültür diyerek savundu.

ÖNCEKİ GÜNLERDE DE ÇARŞAFLI BİR KADIN ZİNCİRE VURULMUŞTU

CHP’li Edremit Belediyesi ise geçen günlerde Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, dün düzenlenen bir gösteriyle kutlaması tepkilere neden oldu. Düzenlenen gösteride temsilî kurtuluş canlandırması yapılarak çarşaf içindeki genç bir kadın zincire vuruldu. Gösterinin devamında ise çarşaf içindeki kadın, üstündekileri çıkartarak beyaz elbise içinde görülmesi son derece islamofobik olmakla yorumlandı. 

SEMAZEN GÖSTERİDE ÜZERİNDEKİLERİ ÇIKARDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi için gala yemeği düzenledi. 10 Eylül’de düzenlenen yemek etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve 65 ülkenin delegasyon üyeleri ve  CHP’den birçok isim yer almıştı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için düzenlediği gala gecesinde yarı çıplak semazen skandalı ise damga vurdu.  Gösteride Ziya Azazi isimli dansçı başında sarık ve üstte siyah, altta kırmızı 2 kat Mevlevi kıyafeti ile sahneye çıktı. Azazi, ney ve oyun havası eşliğinde önce sarığını sonra kıyafetinin üstünü çıkardı. Gala yemeğine basın mensupları ise kabul edilmedi. Tunç Soyer ise skandal gösteriyi ‘Cesur adımlar atarak yepyeni bir kültür yaklaşımını oluşturmak zorundayız. Resmi deklarasyonda da yer verdiğimiz bu yeni yaklaşımın adı: Döngüsel Kültür’ diyerek savundu.

MEVLEVİ KÜLTÜRÜNE YAPILMIŞ ÇOK CİDDİ BİR SAYGISIZLIKTIR

 Konu ile ilgili Tasavvuf musikisinin önemli isimlerinden birisi olan neyzen Ender Doğan ise ‘Şov amaçlı, koreografi düşünülmüş, bu biçimde konsept oluşturmayı düşünenler, hiçbir şeyi kıstas almazlar, sufi yolun icaplarını hesap etmezler ve kaale almazlar. Bu olayı, geleneksel Mevlevi kültürüne yapılmış çok ciddi bir saygısızlık olarak yorumluyorum. Hangi haltı yiyeceklerse kendi çöplüklerinde bunu yapmalılar. Öğretiyi bilerek hareket etmeleri gerekir. Biraz Mevlana, biraz şundan biraz bundan serpiştirelim diyerek hareket edilemez. Sema, örtülü olarak Türk toplumunun yüzyıllardır saygıyla gönlünü verdiği, Hz Mevlana ve onun yolunun ibadet neşesiyle yapılan bir ritüeldir. Kimsenin bunu sulandırmaya, bu kültür ve geleneğe hiç uymayan bir biçimde saygısızlık yapmaya hakkı yok’ açıklamasında bulunarak gösteriyi saygısızlık olarak nitelendirdi ve tepki gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal