BTK'dan Tehlikeli Sosyal Ağ Uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), öğrencileri tehlikeli sosyal ağlardan korumak için bir liste hazırladı.

15.09.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-13:06) BTK'dan Tehlikeli Sosyal Ağ Uyarısı

Yüz yüze eğitime başlanmasıyla tekrardan okullarına kavuşan öğrenciler için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bir liste hazırladı. Öğrencileri tehlikeli sosyal ağlardan korumak için liste hazırlayan BTK ''Okul adresinizi paylaşmayın, tanımadığınız kişilerin arkadaşlık teklifini kabul etmeyin, profilinizi herkese açmayın'' uyarısında bulundu.

Yeni öğretim yılının başlamasıyla sosyal ağlarda gençleri bekleyen tehlikelere karşı korumak amacıyla bir liste hazırladı. Listedeki detaylar şu şekilde:

BİLGİLERİNİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

Kişisel bilgilerinizi herkesle paylaşmamanızı tavsiye ederiz. Bunlar telefon numaranız; ev, okul ve iş adresiniz, doğum gününüz, yaşınız; T.C. kimlik numaranız, e-mail adresiniz...

YABANCILARA BİLGİLERİNİ KAPATIN

Gönderilerinizi, ailenizle ilgili bilgilerinizi, ilişki durumunuzu, ilgilendiklerinizi, dini inanç ve siyasi görüşünüzü, bulunduğunuz yeri, size ait fotoğraf ve videolarınızı yabancılara kapatın.

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERİ REDDEDİN

Sosyal medya kullanan milyonlarca insan var ve bazen tanımadığımız insanlar arkadaşlık teklifleri alabiliyoruz. Hesabımız kilitli olduğu sürece bu hesaplara erişim sağlanması pek mümkün olmuyor fakat tanımadığımız kişiler iletişime geçmek için bu yola başvurabiliyor. Tehlikeli amaçlara hizmet eden kişilerin arkadaşlık teklifini reddederek korunmayı sağlayabiliriz. 

GÜÇLÜ ŞİFRE YAPIN

Güçlü şifreler oluşturun ve bu şifreleri kimseyle paylaşmayın. Hesabınızı ele geçirirlerse sizin adınıza arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirler. Profilinizde istemediğiniz şeyleri paylaşabilirler. Profil resim ve ayarlarınızı değiştirebilirler. Profilinizi kullanan arkadaşınız olur, sorumlu ise siz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal