Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin Yeni Bir Göç Yükünü Kaldıracak Kapasitesi Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefonda görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir göç yükünü kaldıracak kapasitesi olmadığını belirtti.

15.09.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-17:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin Yeni Bir Göç Yükünü Kaldıracak Kapasitesi Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yaptı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI GÖRÜŞMEDE KONUŞULANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşme sırasında Türkiye-Almanya ilişkileri ile Afganistan ve göç meseleleri gibi bölgesel konular görüşüldü. Görüşme sırasında Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e, Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması'nın 60'ıncı yıl dönümü dolayısıyla geçtiğimiz cuma gerçekleşen panelde, Almanya'daki Türk toplumu ve Türkiye hakkındaki güzel sözleri sebebiyle teşekkürlerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Almanya'nın NATO müttefikleri olarak Afganistan'dan tahliyelerde büyük bir dayanışma ve koordinasyon içinde hareket ettiklerini söyleyerek, bunun Afganistan'daki kritik dönemde de devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN YENİ BİR GÖÇ YÜKÜNÜ KALDIRACAK KAPASİTESİ YOK

Erdoğan, BM ve diğer yardım kuruluşlarının, Afganistan'a gereken insani yardımların ulaştırılması hususuna değinerek Avrupa ülkelerinin bazılarının konuyu yalnızca sınır güvenliğine indirgediğine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir göç yükünü kaldıracak kapasitesi olmadığını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin 18 Mart Mutabakatı'nın bütünüyle hayata geçirilmesi için haklı beklentisini de ifade etti. Katılım müzakerelerinin tekrar başlatılması, Gümrük Birliği'nin güncel haline getirilmesi ve Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması konularında Avrupa Birliği'nin hızla adım atması gerektiğini de belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal