CHP’de şok istifa: O isim AK Parti’ye geçti! CHP mitingi DEM’e mi satıldı?

Bitlis'te seçimler yaklaşırken, siyasi arenada şok bir gelişme yaşandı. CHP Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. Bu ani karar, şehirde büyük yankı uyandırdı.

29.03.2024-09:48 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-10:48) CHP’de şok istifa: O isim AK Parti’ye geçti! CHP mitingi DEM’e mi satıldı?

Bitlis'te siyasi atmosfer giderek ısınıyor. Şehirde yaşanan gerginlik ve tartışmalar, seçim öncesi gerilimi doruğa çıkarıyor. Bitlis Belediye Başkanı ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay, şehirde kirli oyunların bir kez daha aşikar olduğunu belirterek, CHP'nin miting saatinin DEM Partisine verildiğini iddia etti. Soyugüzel, "CHP'nin miting saatini DEM'e sattılar" iddiasıyla istifasını açıkladı. Kendisine ulaşamadığını belirten Soyugüzel, partisinden ve adaylıktan ayrılarak AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleme kararı aldı.


İstifa etti, destek mesajı yayınladı

CHP'nin miting saatinin satıldığı iddiası, şaşkınlık ve tepkilere neden oldu. Şehirdeki siyasi dengeleri etkileyecek bu gelişme, seçim atmosferine büyük bir heyecan ve karmaşa getirdi. Tanğlay, "Kapalı kapılar ardında kimlerin kimlerle beraber olduğunu herkes biliyor. CHP'nin miting saati DEM Partisine verildi. Bu kapalı kapılar arkasında maddi pazarlıklar yapılarak bu verildi. Bu, CHP'nin ve DEM Partisinin Türkiye'nin bütün ilçelerinde bütün illerde yapmış olduğu bu ittifakın aşikar oluşunun en büyük belgesidir" şeklinde konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhaoğlu da yaptığı açıklamada, "Milletin rotası dışına çıkanlar, gizli kapaklı film çevirenler, gizli planlar yapanlar, kendi parti içi hesaplaşmalarında bile demokratik olgunluğu göstermeden birbirlerini yarı yolda bırakanlar işte bugün milletin partisi olan AK Parti'ye gelip burada bizimle kenetleniyorlar" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından basın açıklamasında bulunan Selim Soyugüzel, "Bugünden itibaren CHP Bitlis Belediye Başkan adaylığından istifa ediyorum. Bu memleket hepimizindir. Her zaman milletimizin yanında ve akrabamız olan Nesrullah Tanğlay başkanımızı desteklemek ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacağız" dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal