CHP Lideri Kılıçdaroğlu Suriyelilerin Artık Gitmeleri Gerektiğini Söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de soruları yanıtlardı. Bir çok konuda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin sorulması üzerine, "Savaş var diye ülkemize aldık ekmeğimizi paylaştık ama artık geri dönmeleri lazım" dedi.

21.06.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 21.06.2018-09:51) CHP Lideri Kılıçdaroğlu Suriyelilerin Artık Gitmeleri Gerektiğini Söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Suriyeli sığınmacılarla alakalı, "Bir savaş, çatışma vardı tamam dedik, ekmeğimizi paylaştık fakat artık kendi ülkelerine gitmeleri gerek, onlara vatandaşlık verilmesini doğru değil." dedi.

FOX TV'de canlı yayında soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazeteci için Ankara'da bir müteahidin ihalesiz projeler aldığına dair bir haber sebebiyle 1,5 trilyon liralık tazminat davası açıldığının hatırlatılması üzerine, bu davanın gazetecilerin bir daha bunu yapmaması için yapıldığını belirtti.

Man Adası iddiaları ile alakalı kendisi için çıkan kararı da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Halk Bankası 'belgeler doğru' dedi, MASAK 'doğru' dedi. Dava 3 mahkemeye düşüyor o üç mahkemenin hakimini değiştirdiler, saraya yakın taraflı hakim atadılar. Zannediyorlar ki Kemal Kılıçdaroğlu, geri adım atacak, çekinecek. Bir adım geri gitmem. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak mecburiyetindeyim, benim vazifem budur." sözlerini sarfetti.

Cumhuriyetin kuruluşundan 2001 senesinde dek 79 senede bütün hükümetlerin harcadığı paranın 713 milyar dolar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, son 14 senede harcanan paranın ise 2 trilyon 94 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı olan kişinin partisiyle alakasının kesilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bizim CHP milletvekilleri Muharrem Bey'in mitinglerinde çıkıp 'bize oy verin' diye bir şey yok. Beraber miting yapmamamızın sebebi bu. Eğer Ona CHP gömleği giydirirsek o zaman niçin konuşuyoruz ki." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal