Chaff Fişeği Nedir?

Chaff fişeği nedir? Chaff fişeği nerede kullanılır? gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Isı ve radar güdümlü füzeleri atlatmak amacıyla kullanılan Chaff fişeği sistemi askeri uçakların çoğunda bulunur. Fişekler, pilotlar tarafından veya otomatik fırlatılır. Peki chaff fişeği nerelerde kullanılır?

23.02.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-17:12) Chaff Fişeği Nedir?

Yunanistan'ın savaş uçakları, Ege'nin kuzeyinde uluslararası sularda hidrografik alanda bilimsel ve teknik araştırmalar yapan TCG Çeşme gemisine tacizde bulundu. Araştırma gemisine yaklaşan 4 Yunan savaş uçağından biri 2 deniz mili mesafede chaff fişeği bırakarak taciz etti. Peki chaff fişeği nedir?

CHAFF FİŞEĞİ NERELERDE KULLANILIR?

Yunan savaş uçağının TCG Çeşme gemisine tacizi ardından chaff fişeği nedir? konusu araştırma konusu oldu. Güdümlü füze aldatıcısı olarak bilinen Cheff fişeği, uçaklarda bir savunma sistemi olarak kullanılıyor.

Uçağı takip eden füzelerin hedefini daha büyük bir hedef yaratıp saptırmak amacıyla kullanılan ve üzerine füze kitlendiği alarmını alan pilotun düğmeye basmasıyla veya otomatik olarak fırlatılır.

CHAFF FİŞEĞİ NE İŞE YARAR?

Chaff fişeği ne işe yaramaktadır? Chaff, alüminyum ve metalize cam gibi folyoya benzeyen maddelerden yapılmaktadır. Pilot, sistemi aktifleştirdiğinde uçaktan son derece ince alüminyum ve bakır gibi demir parçaları bırakılır.

Radarda en fazla sinyal üreten maddeler demir olanlardır. Radar güdümlü füze de bu metallerin radar izini uçağın radar izi zanneder ve bu metallerin takibine düşer.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal