Perseverance Uzay Aracının Paraşütüne Eklenilen Gizli Kod Çözüldü!

Perseverance'ın iniş paraşütüne eklenen gizli kod çözüldü. Geçtiğimiz hafta Kızıl Gezegen’e indirilen NASA, Mars’taki yeni keşif aracı Perseverance ve tüm dünyanın takip ettiği inişinin yankıları devam ediyor.

23.02.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-17:05) Perseverance Uzay Aracının Paraşütüne Eklenilen Gizli Kod Çözüldü!

NASA, Perseverance'ya Çok Daha Fazla Mesaj Gizlemiş Durumda.

Abela Paf adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan bilgilere göre göre NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı (JPL), Perseverance’ın Mars’a sağ salim inmesini sağlayan tuhaf tasarımlı paraşüte JPL’in sloganını 'kodladı'.

NASA'nın Perseverance’ın iniş paraşütüne eklediği kodun açıklaması

Abela Paf’a göre paraşüt, 10 bitlik desenlerden ve 4 gruptan oluşuyor. Tıpkı bir bilgisayar gibi 0’lardan ve 1’lerden oluşan desen, noktadan kodlandığı takdirde anlamlı bir cümle oluşturuyor. Tek başlarına bir anlam ifade etmedikleri için sadece 1'lerin olduğu satırları görmezden geliyoruz.

Tüm sayılar, alfabedeki bir harfe denk geliyor ve sonuç olarak da saat yönünde kodları okuduğumuzda JPL’in 'Dare Mighty Things' (Zorlu Şeylere Cesaret Et) sloganı ile karşılaşıyoruz


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal