Clubhouse Güvenilir mi?

Tartışma yaratan sesli sosyal medya uygulaması Clubhouse, ilk çıktığı günden beri gündemden düşmüyor. Sesli sosyal medya uygulaması Clubhouse'ın ne kadar güvenilir olduğu merak ediliyor. Clubhouse güvenli mi? Uygulamayı kullanmak güvenilir mi?

23.02.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-16:54) Clubhouse Güvenilir mi?

Son günlerin gündemden düşmeyen uygulaması Clubhouse'ın güvenilir olup olmadığı araştırılıyor. Kullanıcıların sohbet odalarına girerek sohbetleri dinlediği ve konuşabildiği uygulamada, görüşmelerin ses kaydı alınamıyor. Bu nedenle konuşulanların canlı bir şekilde dinlenmesi gerekiyor. Peki Clubhouse güvenilir mi? Clubhouse güvenli mi?

CLUBHOUSE GÜVENLİ Mİ?

ABD'li siber güvenlik araştırmacıları, bir kullanıcının sohbet odalarında gerçekleşen konuşmaları başka bir sitede yayınlayabildiğini ortaya çıkardı. Sesli sosyal medya uygulaması olan Clubhouse, uygulama içerisindeki konuşmaların başka sitelerde yayınlanabilmesini sağlayan bir açığın varlığını kabul etti.

Bu açığı kabullenen Clubhouse ise söz konusu kullanıcının hesabını kapattıklarına ve bunun bir daha yaşanmaması için yeni önlemler aldıklarına yönelik açıklamada bulundu.

KULLANICI SÖZLEŞMESİNİN İHLALİ SÖZ KONUSU

Stanford Üniversitesi İnternet Gözlemevi, olayı ilk fark eden olmuştu. Gözlemevinin yaptığı açıklanın sonrasında Clubhouse'un teknoloji biriminin başında bulunan David Thiel, bunun bir güvenlik açığı ya da hackleme değil, bir kullanıcının kullanıcı sözleşmesini ihlal etmesi olduğunu belirtmişti.

Washington Post gazetesinde siber güvenlik operasyon merkezini kuran Avustralyalı siber güvenlik uzmanı Robert Potter da bu açıklamanın gerçeği yansıttığı kanaatinde.

Bunun sebebi ise söz konusu açığın bir saldırganın sisteme girerek bilgi çalması ile değil, bir bilginin yayılmasına izin verilmeyen bir yerde yayılmasıyla gerçekleşmesi. Bu açığı kullanan kişi, öncelikle aynı anda birden fazla sohbet odasına girmesinin mümkün olduğunu fark etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal