Clubhouse Nedir, Nasıl Kullanılır?

Son dönemin popüler uygulamaları arasında yer alan sosyal ağ platformu Clubhouse, merak ve araştırma konusu oldu. Dijital teknolojileri takip edenlerin araştırdığı Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılır, nasıl üye olunur?

02.02.2021-09:24 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-09:24) Clubhouse Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yeni çıkan sosyal ağ platformu ClubHouse'un içeriği ve kullanımı merak ediliyor. Facebook ve Instagram uygulamalarından farklı olarak fotoğraf ve video paylaşımı yapılamayan uygulamanın kullanımı nasıldır, Clubhouse nedir, üyelik gerekir mi? Clubhouse'a nasıl üye olurum?

CLUBHOUSE NEDİR?

Kullanıcılara sohbet odaları üzerinden sesli etkileşim fırsatı sunan Clubhouse kullanımı merak ediliyor. Davet sistemi ile çalışan uygulama, yalnızca IOS kullanıcılarının davet sistemi ile kullanımına açıktır. Her isteyen kişinin kayıt olamadığı platform, sadece davetiye sistemi ile çalışıyor.

Clubhouse uygulamasında kullanıcılar, sesli odalar oluşturuyor ve burada ses kayıtları paylaşımında bulunuyor. Eğer sizi davet edebilecek bir tanıdığınız yoksa, sistem sizi sıraya koyuyor. Sıranız geldiğinde ise üyelik işleminiz tamamlanıyor.

CLUBHOUSE NASIL KULLANILIYOR?

Clubhouse, üyelerine sohbet odaları üzerinden sesli etkileşim imkanı tanıyor. Konu başlığına göre oluşturulan sohbet odalarında kullanıcılar, sohbet yöneticisinden izin alarak sohbete dahil olabiliyor. Ya da yalnızca dinleyici olarak da sohbete katılabiliyor.

Clubhouse'da Twitter, Facebook ve Instagram'dan farklı olarak yazılı görüntülü konuşma, mesajlaşma, gönderi ya da fotoğraf paylaşımı gerçekleştirilmiyor. Uygulama şimdilik yalnızca iOS kullanıcıları tarafından kullanılıyor.

CLUBHOUSE'A NASIL ÜYE OLUNUR?

Şimdilik yalnızca iOS kullanıcılarının kullanımına sunulan uygulamayı öncelikle cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Kullanıcı adı seçilip SMS yoluyla hesap doğrulaması yapılmasının ardından Clubhouse, hesabınızı bekleme listesine alıyor. Daha evvel uygulamaya üye olan bir kullanıcının davetiye göndermesi üzerine bekleme listesine girmeden üyelik işleminiz tamamlanıyor.

Üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra ilginizi çeken farklı konu başlıklarındaki sohbet odalarına dinleyici ya da sesli etkileşim yoluyla konuşmacı olarak katılabilirsiniz.

CLUBHOUSE ANDROID TELEFONLARDA VAR MI?

Davet sistemi ile çalışan Clubhouse, sınırlı bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Popülerliği günden güne artan uygulamanın Android cihazlar için de geliştirilmekte olduğu belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal