İngiliz Basını SİHA'larımızı Yakından Takip Ediyor!

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla üretilen Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) dünya gündeminde konuşulmaya devam ediyor.

17.02.2021-23:27 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-23:58) İngiliz Basını SİHA'larımızı Yakından Takip Ediyor!

Dünyanın son dönemde en iyi silahlar arasında gösterilen SİHA'lar, İngiliz basınının da yakın takibinde.

İngiltere'nin popüler gazetelerinden Telegraph, bugün yayınladığı sayısında Türkiye'nin SİHA'larına ve SİHA'ların üreticisi Bayraktar şirketine yer verdi. Telegraph, Azerbaycan'ın Ermenistan zaferindeki başarısının arkasında Türk SİHA'larının olduğunu yazdı.

Telegraph gazetesinin savunma editörü Con Coughlin ismiyle yayınlanan makalede, dünyada değişen çatışma koşullar ele alındı.

İngiliz ordusunda modernizasyona gidilmesi gerektiğini vurgulayan Coughlin, bu konuya örnek olarak Azerbaycan örneğini verdi.

Türkiye'yi örnek gösteren editör, 'Azerbaycanlılar, Ermeni mevzilerinin üstesinden gelmek için birlik göndermek yerine, Türk Bayraktar uçaklarını kullanarak hedeflerine ulaştı. Türk İHA ve SİHA'ları yüzlerce zırhlı aracı ve hava savunma sistemini yok etti.' diye yazdı.

İngiliz gazeteci Coughlin, Türk hava gücünün Libya'daki başarısını da ele aldı. SİHA'ların, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek amacıyla kullanıldığından övgüyle bahsetti.

'İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI SİHA'LARI ÖVMÜŞTÜ'

Telegraph'ta yer alan yazıda İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamaya da yer verildi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ocak ayında Savunma Bakanlığı'na verilmesi planlanan bütçe konuşulurken, İngiltere yönetimini sert bir dille eleştirmiş, Türk SİHA'larının Azerbaycan'daki başarısından çok etkilendiğini dile getirip, İngiltere'de SİHA programının geliştirilmesi talebinde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal