Avustralya’da 17 bin 300 Senelik Kanguru Çizimi Keşfedildi

Avustralya'da keşfedilen çizim şaşkınlık yarattı. Avustralya'nın batısında bulunan ve Aborijin kaya resimleri ile tanınan Kimberley bölgesinde bilim insanları, kanguru kaya çizimi keşfetti. Bir kayalık mağaranın tavanına çizilen kangurunun 2 metre boyunda, 17 bin 300 yaşında olduğu tespit edildi.

23.02.2021-15:57 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-15:57) Avustralya’da 17 bin 300 Senelik Kanguru Çizimi Keşfedildi

Avustralya'da çalışmalar yürüten bilim insanları, tarihi bir bulgu keşfetti. Avustralya'nın batısındaki Aborijin kaya resimleri ile tanınan Kimberley bölgesindeki bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda, mağaranın tavanında aşıboyası ile resmedilen 2 metre boyunda bir kanguru çizimi keşfetti.

AVUSTRALYA'NIN EN ESKİ KAYA ÇİZİMİ

Keşfedilen çizimin yaşının radyokarbon tarihlemeli eski çamur yaban arısı yuvalarıyla belirlendiğini ifade eden bilim insanları, çizimin Avustralya'nın en eski kaya çizimi olduğunu belirtti.

Melbourne Üniversitesi'nde Jeokronolog Dr. Damien Finch, 'Resmin altında yatan 3 eşek arısı yuvasını radyokarbon ile tarihlendirdik ve belirlemek için 3 yuva inşa ettik. Çizimin yaşı ise 17 bin 500 ile 17 bin 100 arasında; büyük ihtimalle 17 bin 300 yaşında' dedi.

Öte yandan çalışmanın ortak bir yazarı olan Batı Avustralya Üniversitesi'nden Dr. Sven Ouzman, kanguru resmiyle diğer bölgelerde yer alan antik sanat arasında bir bağlantı olabileceğini söyledi.

GÖRSEL OLARAK 40 BİN SENE ÖNCESİNE AİT ÇİZİMLERE BENZİYOR

Dr. Ouzman, 'Bu ikonik kanguru çizimi, görsel olarak Güney Doğu Asya'daki adalarda yer alan 40 bin yıl öncesine ait kaya çizimlerine benziyor, bu da kültürel bir bağlantı olduğunu gösteriyor ve Avustralya'daki daha eski kaya çizimlerini işaret ediyor' açıklamasında bulundu.

Ayrıca 2021 yılının başlarında araştırmacılar, Endonezya'daki Sulawesi adasında 45 bin sene öncesine dayanan bir domuzun gerçek boyutlu bir tasviri olan 'dünyanın en eski hayvan mağara çizimini' keşfetmişlerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal