İltisak Ne Demek?

Televizyonda, internette, kitaplarda ya da günlük hayatta duyduğumuz ancak anlamını bilmediğimiz kelimeleri merak ederiz. Manası pek bilinmeyen kelimelerden biri olan iltisak kelimesi anlamı nedir? İltisak ne anlama gelmektedir, nasıl yazılır?

23.02.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-14:38) İltisak Ne Demek?

Günlük hayatta ya da çeşitli mecralarda denk geldiğimiz bazı kelimelerin anlamını bilmediğimizde araştırmaya koyuluruz. Dilimizi doğru öğrenmek için günlük hayatta karşılaşılan kelimelerin anlamını bilmek büyük avantaj sağlar. İltisak kelimesi de çeşitli yerlerde karşımıza çıkan ve anlamı merak edilen kelimelerden biri. TDK İltisak anlamı nedir, iltisak ne demek?

İLTİSAK ANLAMI NEDİR?

Anlamını bilmediğimiz kelimelerin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre doğru anlamı merak ediliyor. 

İltisak kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olup; kavuşma, bitişme, birleşme manalarına gelmektedir.


İLTİSAK NASIL YAZILIR?

İltisak kelimesi doğru yazılışı merak edilmektedir. 'İltisat, intisak' gibi kullanımlar yazım hatası olup kelimenin doğru kullanımı 'iltisak' şeklinde olmaktadır.

ÖRNEK CÜMLELER

- ”Şiddet, genellikle bir fragmantasyon sürecinin ürünü olarak ortaya çıkmakta, bir yandan toplumsal bir yarılmaya, diğer yandan da cepheleşmenin getirdiği dinamikler yoluyla yeni ama “sapık” (perverse) olarak tanımlayabileceğimiz “birlikteliklerin” ve sadece bir grubu içeren iltisak mekanizmalarının oluşmasına yol açmaktadır.” 

Hamit Bozarslan

“Bir “Bölücü” ve “Birleştirici” Olarak Şiddet”, Toplum ve Bilim, sayı 116, 2009, s. 6-20.

- Dava konusu kurallarda; terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı bulunanların noterliğe kabul edilmemesi, arabulucu ve bilirkişi olamaması öngörülmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal