Edvard Munch'un 'Çığlık' Tablosundaki Gizem Çözüldü!

Dünyaca ünlü tablodaki sır açığa kavuştu. Çığlık tablosundaki gizemli yazıyı yazan kişinin kimliği ortaya çıktı. Buna göre kızılötesi yapılan taramalar ile yazıyı yazan kişinin aslında Edvard Munch olduğu ortaya çıktı!

23.02.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-13:49) Edvard Munch'un 'Çığlık' Tablosundaki Gizem Çözüldü!

Dünyanın en fazla bilinen ve tanınan resimlerinden biri olarak üne kavuşan Çığlık tablosunun sol üst kısmında kurşun kalemle 'Sadece bir deli tarafından çizilebilir' yazısı vardı. Bu yazı, sanat dünyasında merak edilirken pek çok varsayıma neden olmuştu. 

EDVARD MUNCH'IN ÇIĞLIK TABLOSU SORGULANIYORDU

Tablonun arkasındaki bu yazıyı sanat eleştirmenleri öfkeli birilerinin mi, yoksa hayatı boyunca psikolojik sorunlardan muzdarip Munch'un kendisinin mi yazdığını merakla sorguluyordu. Norveç Ulusal Müzesi'nin yaptığı testlere göre, bu yazıyı yazanın Munch'un kendisinin olduğunu saptadı.

YAZIYI TABLOYA TEPKİLERDEN DOLAYI YAZDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

'Çığlık' adlı eser ilk olarak görüldüğünde yoğun eleştirilere maruz kalmış ve Munch'un akıl sağlığı konusunda tartışmalara neden olmuştu. Munch'ın günlüklerine göre Munch bu tartışmalara oldukça üzülmüştü. Ressamın, meşhur tablodaki cümleyi bu tepkilerin ardından yazdığı düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal