Cep telefonunda büyük risk ortaya çıktı! Uzmanlar duyurdu o saatlerde telefondan uzak kalın! Kanser riski artmasında telefon ilk sırada yerini aldı

Kanser, her yıl daha fazla insana zarar veren hastalık olarak karşımıza çıkarken telefon kullanımının bile bu hastalığı tetiklediği öğrenildi. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda günün belirli saatlerinde telefonla ilgilenmek kanser riskini arttırmaktadır. Peki, cep telefonu hangi saatlerde kullanılmamalıdır? Kanser riskini azaltmak için neler yapılır?

08.06.2022-22:40 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-22:40) Cep telefonunda büyük risk ortaya çıktı! Uzmanlar duyurdu o saatlerde telefondan uzak kalın! Kanser riski artmasında telefon ilk sırada yerini aldı

İnsanlar için büyük tehdit oluşturan kanser hastalığı en büyük sağlık krizi olarak bilinmektedir. Telefonların ne kadar fazla kullanımı o kadar kanser riskini arttırmaktadır. Cep telefonlarından gelen mavi ışık bağırsak kanserine bizleri sürüklemektedir. Telefon kullanımlarını dikkat çeken uzmanlardan belirli saat bildirimleri geldi.

Uzmanlar cep telefonu kullanma saatlerini açıkladı!

Cep telefonları günümüzde herkeste olurken kullanımlarda bir o kadar sık yapılmaktadır. Radyasyona maruz kalınmasıyla beraber kanser riskleri artmaktadır. Mavi ışığa maruz kalmak oldukça riskli bir davranıştır. Bu sebeple ise cep telefon kullanımları kısıtlanmalı ve akşam, gece saatlerin hiç kullanılmaması gerekir.

Kanser riskini etkileyen günlük alışkanlıklar

Kanser hastalığının adı bile korkuturken günümüzde yapılan çalışmalar sayesinde son 10 yıla göre ölüm oranlarının azaldığı bilinmektedir. Fakat riski devam eden bu hastalık uzmanlar tarafından ele alınmaya devam etmektedir. Günlük yaşantımızda yaptığımız alışkanlıklarda olan telefon kullanımı bile kanser riskini arttırmaktadır.

Kanser nedir

Kanser nedir?

Bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara kanser denmektedir. Vücut içerisinde çeşitli bölgelerde parçalanarak bölünüp ve hızlı bir şekilde çoğalıp 100'den fazla hastalık grubu olarak da bilinir.

Mavi ışık riski

Mavi ışık tehlikesi

Yapılan çalışmalar üzerine özellikle gece saatlerinde yüksek oranda mavi ışığa maruz kalmak prostat kanserini arttırdığı açıklamalarında bulunuldu. Uzmanlar tarafından kanseri tetikleyen durumlardan birisinin de mavi ışık olduğu bildirildi.

2020 yılında İspanya'da mavi ışık üzerine yapılan araştırmalarda sağlığımız üzerinde zararlı durumlarıyla beraber kanıt sağlandı. Mavi ışık yüzde 60 oranın bağırsak kanseri riskini artırırken bunun yanı sıra meme kanseri ve prostat kanserini de fazlasıyla etkilemektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal