Can Dündar İçin Kırmızı Bülten Çıkarıldı

Can Dündar ile ilgili silahlı terör örgütüne mensup olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılan dosyası çerçevesinde hakkında tutuklamaya ilişkin yakalama ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.

08.06.2021-12:24 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-16:32) Can Dündar İçin Kırmızı Bülten Çıkarıldı

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntüleri paylaşan ve bunu haberleştiren Can Dündar ile ilgili talep edilen ceza, 2020 senesinin Aralık ayında kesinleşmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan mahkemede, Can Dündar, ''devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme'' ve ''‘silahlı terör örgütüne yardım etmek'' suçlarından yargı karşısına çıkmıştı.

27 SENE 6 AY

2 farklı suçtan toplamda 27 sene 6 ay hapis cezası alan Can Dündar'ın, ''silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçunun mahkemede olduğu bir dosya, öteki suçlardan ayrı değerlendirildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Günümüzde Almanya'da yaşayan Can Dündar için silahlı terör örgütüne mensup olmadan bilerek ve isteyerek destek vermek suçundan ayrılan dosyası çerçevesinde Dündar için kırmızı bülten çıkarılmasına karar alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal