Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev temizliğinde en zor işlerden biri de cam temizliğidir. Cam temizliğin de önemli olan leke kalmaması bu da cam temizliğinin oldukça itina ile yapılmasını gerektirir. Bu kadar zor olan cam temizliğinin birçok yöntemi bulunmaktadır.Peki cam temizliği nasıl yapılır, Püf noktaları neler? İşte detaylar...

17.05.2018-16:46 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:39) Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev temizliğinde en zor işlerden biri de cam temizliğidir. Cam temizliğin de önemli olan leke kalmaması bu da cam temizliğinin oldukça itina ile yapılmasını gerektirir. Bu kadar zor olan cam temizliğinin birçok yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları doğal bazıları ise kimyasal deterjanlar yardımıyla yapılmaktadır.

CAM TEMİZLİĞİNİN DOĞAL YÖNTEMLERİ

Cam temizliğinin birçok doğal yöntemi bulunmaktadır. Camları sileceğimiz bezi bir miktar limon sirkesi ile ıslatıp silmek camların temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bir diğer yöntem ise sirke ve suyu karıştırıp içine bir miktar Arap sabunu katarak cam temizliğini yapabilirsiniz.

CAM TEMİZLİĞİNİN KİMYASAL DETERJANLA YAPILMASI

Cam temizliğinin doğal yöntemlerinin yanı sıra kimyasal deterjanlar yardımıyla da temizlemek mümkündür. Bir gazete parçası ve cam sil ile de cam temizliği yapılabilir. Cam sili pencerenize sıktıktan sonra gazete ile kurulayarak da cam temizliğini yapabilirsiniz. Ayrıca hazırladığınız suya bir miktar yumuşatıcı koyarsanız lekeler aha kolay silinecektir.

CAM TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI

Cam temizliğin de camı sildikten sonra mikro fiber bez ile bir kez daha silmek camların temizlenmesine katkı sunacaktır. Cam temizliğin de sileceğimiz camın sildiğimiz sırada güneş almaması önemlidir. Çünkü lekeler görünmeyebilir ve tam olarak silinmeyebilir. Cam temizliğin de hazırladığınız suyun ılık olması önemlidir. Çünkü ılık su lekelerin daha kolay yumuşayıp temizlenmesini sağlar.

Cam silerken çıplak elle silmemek önemli bir püf noktadır. Cam temizliğin de bulaşık eldiveni takmak temizliğin daha iyi olmasını ve temizlik sonrasında camlarda leke kalmasını önleyecektir. Cam temizliğin de dikkat edilmesi gereken bir nokta da camların yukarıdan aşağıya doğru silinmesidir. Yine camları dıştan içe doğru silmek te cam temizliğin de dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biridir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal