Buz Banyosunun Faydalarına İnanamayacaksınız!

Buz banyosu her ne kadar acı verici gözükse de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle sporcular egzersiz sonrası ağrılarının azalmasını için buz banyosu yaparlar. Ancak buz banyosu ağrıların azalmasını sağlasa da herkes için uygun değildir. Buz banyosuna ilişkin detaylar haberimizde…

12.06.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-17:10) Buz Banyosunun Faydalarına İnanamayacaksınız!

Buzlu suya girmek olarak da adlandırılan buz banyosu, 10 ila 15 dakika boyunca göğsünüze kadar soğuk suyun içerisinde oturmayı gerektiren bir kriyoterapi türüdür. İlk deneyenler için acı verici ve rahatsız edici bir deneyim olarak belirtilse de, belli bir zaman sonra alışılıyor.

BUZ BANYOSUNUN FAYDALARI

Buz banyosu kişinin daha rahat hareket etmesine ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

Vücuttaki kan ve diğer sıvıların akış şeklini değiştirerek iltihabın azalmasına yardımcı olur ve iyileşmeyi artırır. Soğuk suda oturduğunuz zaman, kan damarlarınız daralır; dışarı çıktığınızda da genişler.

Uzmanlar, bu işlemin egzersiz sonrası metabolik atıkların vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Bu özellikle beyaz kan hücrelerinde oluşan berrak bir sıvı ve bağırsaklarda bulunana bir sıvı olan lenf için geçerlidir.

Buz banyoları damarların manuel olarak daralıp açılmasına neden olur. Bu da lenf düğümlerindeki durgun sıvıların vücut boyunca hareket etmesine yardımcı olur. Artan kan akışı, vücudun teorik olarak iyileşmesine yardımcı olmak için hücreleri besin ve oksijen ile doldurur.

Tüm bunların yanı sıra zihinsel açıdan, farklı streslere ve uyaranlara maruz kalarak vücudunuza karşı meydan okuyabilirsiniz, bu da sizi daha dayanıklı biri haline getirir ve gelecekte karşılaşacağınız zorluklara karşı hazırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal