Bursa'da Üretildi Dünyaya Satılıyor! Sistem İş Kazalarını Önlüyor

Bursa'da bir firma tarafından geliştirilen güvenlik sistemi, ağaç ve metal işleme sanayisinde parmakların kesilmesini önleyerek yurt içi ve yurt dışı bazı fabrikalarda kullanım sağlıyor.

25.11.2021-16:43 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-16:43) Bursa'da Üretildi Dünyaya Satılıyor! Sistem İş Kazalarını Önlüyor

Kesim yapan fabrikalar için çalışanların parmaklarının kesilmesini önleyen ‘Snapbrake’ adlı güvenlik sisteminin patenti alındı. Bursa'da bir firma tarafından geliştirilen ve parmakların kesilmesini önleyen güvenlik sistemi, ağaç ve metal işleme sanayisinde kullanılan yatar daire testere ve metal büküm makinelerinin bulunduğu bazı fabrikalarda kullanılıyor. 

SİSTEM İŞ KAZALARINI ÖNLÜYOR

Geliştirilen sistem sayesinde kesim fabrikasında çalışan işçinin eli bıçağa dokunduğu anda makine kendiliğinden duruyor. Böylelikle iş kazalarının önüne geçiliyor. Mobilya ve metal fabrikalarında kullanılan sistem, yurt içi ve yurt dışı çalışma yerlerinde olası kazalarda kesikleri ve yaralanmaları önlüyor. Bu sayede çalışan işçi, geliştirilen sistem ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatıyor.

Güvenlik sistem sahibi Batuhan Özpınar, iş kazalarındaki uzuv kayıplarını önlemek bu sistemi tasarladıklarını dile getirdi. 2014 yılında sistemi geliştirmeye başladıklarını anlatan Özpınar, bir sene sonrasında patentini aldıklarını ve ürünü fabrika sahiplerine anlatarak pazarladıklarını ifade etti. 


Yurt içinde birçok tanınmış mobilya firmasıyla anlaşarak makinelerine güvenlik sistemi monte ettiklerini dile getiren Özpınar, ‘Yaşanılacak kazalarda uzuv kaybının önüne geçtik. Ağırlıklı olarak mobilya fabrikaları bu sistemi kullanıyor. Çünkü bu fabrikalarda yatar daire dediğimiz bir kesim makinesi kullanılıyor. Bu makinelerde yaşanabilecek kazalarda ise uzuv kayıpları yaşanıyor. Dolayısıyla bu sektördeki firmalar ürünümüzü tercih ediyor. Ürünümüz patentli. İnsan vücudundaki enerjiye duyarlı bir sistem. Çalışan kişi makineye temas ettiği anda kesim makinesi anında duruyor. Çalışanın elinde en fazla ufak bir sıyrık oluşuyor’ dedi.

SİSTEM TIKIR TIKIR İŞLİYOR

Firma sahibi Batuhan Özpınar, geliştirdikleri sistemin yurt dışına da açıldıklarını belirterek anahtar teslimi çalıştıklarını dile getirdi. 

Özpınar, sistemin işleyişi ile ilgili olarak şöyle konuştu; ‘Mevcutta bulunan makineye bu sistem monte ediliyor. 3-3,5 saatte bunun kurulumu gerçekleştiriliyor. Yaşanılabilecek kazalarda yüzde 100 sonuç veren bir sistem. Bizim güvenlik sisteminin takılı olduğu makinede yaşanabilecek kazada asla uzuv kaybı yaşanmaz. Yurt dışı ticaretimiz geçen yıl başladı. Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğunda sistemimiz mevcut. Çok şükür şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal