Bursa’da Tarihi Gölgeleyen Binalar Tek Tek Yıkıldı

Bursa’da geleceğe ışık tutacak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi doğrultusunda ana caddeye cephe 7 katlı bir bina yıkıldı.

16.10.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-17:52) Bursa’da Tarihi Gölgeleyen Binalar Tek Tek Yıkıldı

Bursa’da tarihi yapıları gölgeleyen binalardan eser kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşümden bahsederek ‘Biz sadece Hanlar Bölgesi'nin siluetini bozan kötü binaları yıkmadık. Bitişik nizam olmasa, ufak bir depremde ayakta kalmayacak binaların çok sağlıklı bir kentsel dönüşümünü yapıyoruz’ şeklinde konuştu.


ULUCAMİ VE 600 YILLIK TARİHİ HANLAR VE ÇARŞILAR

Bununla beraber Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ulucami ve 600 yıllık tarihi hanlar ve çarşılar bölgesini gün yüzüne çıkaracak dönüşüm projesi doğrultusunda, tarihi yapıların önüne ileri zamanda inşa edilen binaları birer birer yıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda 200 milyon liradan fazla kamulaştırma bedeli ödendi. Önceki günlerde 5 katlı bir binanın ardından bugün Pirinç Han'ın hemen önünde Zafer Plazaya bitişik haldeki 7 katlı bir binanın yıkımına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. Binanın yıkımı drone ve farklı açılardan çekilen kameralarla görüntülendi.

BAŞKAN ERDOĞAN DESTEĞİ İLE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Diğer yandan Başkan Aktaş, ekipler tarafından yapılan yıkım sırasında söz konusu trafiğin kısa süreliğine kapatıldığını belirterek ‘Bursa'da tarih gün yüzüne çıkıyor. Osmanlının çınarı Bursa tarihi değerleriyle tekrar ayağa kalkıyor. Hanlar bölgesi 14. Yüzyılda başlanıp, 16. Yüzyılda mütekamil hale gelen için han, bedesten çarşı, Uucami ve camiler, alışveriş mekanları, türbe ve okullarıyla 480 dönümlük alanda yaşanılası bir alandır. Bursa'nın Osmanlı'nın kurulduğu, eski şehir diye tabir ettiğimiz bu alanı ihya çalışmaları, hızlı bir şekilde devam ediyor. Daha önce duyurduğumuz proje gereği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un destekleriyle bir taraftan kamulaştırma çalışmaları devam ederken, normal hayat akamete uğramadan yıkımları gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal